"Вихідці з театру": Що відомо про фіналістів нацвідбору на Євробачення "Yagody"

Музика
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Вже у суботу, 3 лютого, відбудеться фінал національного відбору на Євробачення 2024 від України. У шоу виступить 11 виконавців. Одними із запропонованих артистів є автентичний львівський колектив "Yagody".  Їхня музика в усіх сенсах суттєво відрізняється від творчості інших співаків.

Отож, учасники даного колективу - справжні відкривачі сучасної української народної пісні. Вони презентують знайомі всім мотиви у новій стилістиці, при цьому зберігаючи українську ідентичність. Слухаючи композиції цього гурту, неодмінно відкривається  неповторний вайб та неймовірна енергетика ритмів, які "Yagody" пропонують своєму слухачеві.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Історія створення гурту є вельми цікавою. Отож, колектив народився завдяки потугам театральної акторки Зоряни Дибовської. Про це повідомляє 24 канал. До речі, жінка викладала сценічну мову на факультеті культури та мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка. Отож, вона задумала створити новий театрально-музичний проєкт і залучила до нього своїх кращих студенток - Софію Лешишак, Тетяну Войтів та Надію Паращук.

Зауважимо, що вище названі вокалістки є не лише висококласними з точки зору співу. Вони також вміють грати на багатьох музичних інструментах. У піснях артисток досвідчений слухач почує джембе, дримбу тибетську чашу, перкусію, і звісно ж акордеон. Сам гурт позиціонує себе як театрально-музичний та виступає у жанрі етнодрами і театрального перформансу.

Ми хотіли показати у цій пісні через метафоричні образи силу нашої нації, яка може, як цунамі, знести все вороже на своєму шляху. Саме тому вона так пронизана силою та характером у музиці,

– розповідала Зоряна про конкурсний трек на Євробачення.

Щодо назви колективу, то історія з цим вийшла доволі комічною. Отож, артистки назвали свій проєкт завдяки цікавому випадку. Відомо, перший виступ цього тріо відбувся на форумі видавців у Львові ще у 2016 році. Ведучий заходу оголосив, що на сцені з'явиться гурт "Ягоди". Від того ж моменту дівчата вирішили трансформувати це українське слово на англійський лад А у 2020 році колектив випустив свій дебютний однойменний альбом. Сьогодні до складу гурту входять 3 вокалістки, акордеоністка, басист, барабанщик і цимбаліст. Водночас на сцені Євробачення YAGODY постануть в скороченому складі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про  те, як  Василь Зінкевич підтримав Меловіна перед національним відбором на Євробачення. Легендарний артист записав аудіозвернення.