Присвята власному віку та перша премʼєра після розлучення: 16 кращих пісень Дантеса, які лунають звідусіль

Музика
653
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Як змінювалася творчість Дантеса
Володимир Дантес. Фото: instagram.com/volodymyrdantes

У день народження артиста згадуємо, з чого починався його творчий шлях та яких суттєвих змін він зазнав за 16 років

Карʼєра Дантеса починалася “по-приколу” на Фабриці зірок, тому ці 16 років прихильники спостерігали за його буйним розвитком на сцені — від 20-річного запального секс-символа до 36-річного артиста, який знайшов власний унікальний стиль. Сьогодні він не просто виконавець, а справжній майстер своєї справи, який знає, як завойовувати серця слухачів і їх музичні вподобання. Окрім того, він зміг реалізуватися, як комік та волонтер, який навіть у свій день народження не забуває про допомогу захисникам України.

Сьогодні, у 28 років Дантес святкує день народження — йому виповнилося 36 років. А з цього приводу редакція Хочу! вирішила пригадати, як стрімко починалася та розвивалася карʼєра Дантеса.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Володимир Дантес
Дантес. Фото: пресслужба артиста

Дантес здобув популярність у 2008 році, ставши переможцем Фабрики зірок-2. Варто зазначити, що на проєкт 20-річний Володимир прийшов як сольний артист, але, тоді йому запропонували обʼєднатися та виступати у дуеті з Вадимом Олійником. І це рішення виявилося доленосним, адже окрім перемоги на шоу, артисти ще довгі роки разом гастролювали у складі гурту ДіО.фільми (до 2010 року він називався Дантес&Олійник). Виконавці в короткий термін завоювали широку фан-базу, стали справжніми українськими зірками. Ну, а їх пісні “Девочка Оля” та “Мне уже 20” стали хітами, які досі памʼятають усі.

Після розпаду гурту у 2015 році Дантес розпочав сольну кар'єру, експериментуючи з різними музичними стилями. Проте, будемо відвертими, якийсь час артист залишався у затінку та більше займався блогерством та діяльністю телеведучого.

Та все ж, у 2019 році співак презентував сингл "Тепер тобі 30", який став новим етапом у його творчості. Сама пісня, як не важко здогадатися, була натхненна часами існування гурту ДіО.фільми, а відсилання до пісні “Мне уже 20” тільки більше привертали увагу слухачів. Ну а після — на нас чекали не менш яскраві премʼєри у рамках альбому “Твоя любимая музыка”, до якого увійшли треки “Более или Менее”, “Одноклассница”, “Если бы”, “SASHA”, “Грустные танцы” та інші.

Особливо серед них можна виділити трек “Девочка”, який був присвячений 10-річчю знайомства з Надею Дорофєєвою. А у кліпі були показані ексклюзивні кадри, коли папараці “підловили” їх на романтичному побаченні.

Та найсуттєвіші зміни у карʼєрі Дантеса почалися від 2022 року. Повномасштабна війна та розлучення з Дорофєєвою серйозно вплинули на його творчий розвиток та власну реалізацію себе на сцені. Ну і звісно, відтоді артист повністю перейшов на українську.

Спочатку премʼєра пісні “Чуєш”, яка породила чимало чуток, адже прихильники були впевнені, що між рядами там були прописані звернення до Наді Дорофєєвої. Та сам Дантес спростовував усі “теорії змов” і запевняв, що не треба шукати якісь приховані сенси, яких сам він туди не закладав.

Згодом був несподіваний та радо прийнятий прихильниками камбек “Олі”. Модернізоване аранжування, текст українською, та вже сольне виконання — тепер нам вже й важко пригадати, як хіт звучав російською.

Останні дві вищезгадані пісні вже увійшли в новий альбом під назвою “Кити”, що склався з 9 треків. Один з них — “Я виховую дітей” Дантес навіть присвятив мамам, адже й на власному досвіді встиг пізнати усі складнощі батьківства.

З останніх премʼєр, які ми не змогли сьогодні оминути — пісні “Я залишусь молодим” та “Дура” (підійміть руку ті, хто у приспіві чує не “ти що, дура”, а “Льоша Дурнєв”😅). Мабуть, саме ці треки всією мірою дають зрозуміти, що Дантес покінчив з пошуками себе та віднайшов свій унікальний стиль, при чому як музичний та вокальний, так і візуальний — провокаційний та дещо зухвалий.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що на свій день народження Дантес випустив збірку хітів у живому звучанні . Серед них є і ті, про які ми сьогодні вже згадували вище.