Стало відомо, яку "стипендію" отримує Горбунов в органі, де розподіляються бюджети на український кінематограф

Новини шоубізнесу
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

У середині літа в Мережі спалахнув величезний скандал навколо творчих амбіцій Юрія Горбунова, коли його фільм "СМТ Інгулець" отримав фінансування у 33 мільйони. Цікаво, що сам шоумен є одним з учасників Ради з державної підтримки кінематографії при Держкіно, яка і відповідає за відбір фільмів, що отримують державні кошти. Скільки на своїй посаді отримує Юрій Горбунов - з'ясували журналісти.

Як повідомляє "Главком" , у Раді державної підтримки кінематографії Юрій Горбунов почав працювати ще навесні 2021 року. Його зарплата офіційно називається "стипендією", а сума формується з податків. Станом на жовтень 2022 року всі 9 членів органу отримували 69,9 тисячі гривень, що становить 35 прожиткових мінімумів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Стало відомо, яку "стипендію" отримує Горбунов в органі, де розподіляються бюджети на український кінематограф - фото №1

Уже через рік усім працівникам Ради при Держкіно значно зменшили зарплату. Так, станом на жовтень 2023 року, замість 35 прожиткових мінімумів тепер їм нараховується 20, а точніше - по 43,2 тисячі гривень.

Стало відомо, яку "стипендію" отримує Горбунов в органі, де розподіляються бюджети на український кінематограф - фото №2

Але, як повідомили журналісти, на своїх посадах члени Ради можуть залишатися недовго. На початку березня цього року уряд видав постанову, яка зробила недоторканною чинну Раду з державної підтримки кінематографії. Однак через сім місяців Київський окружний адміністративний суд визнав незаконною цю постанову Кабміну.

Почасти, на таке рішення вплинув суспільний резонанс і заяви, нібито орган і його засідання - лише чергова бюрократія і витрачання державних коштів. Крім того, варто зважати на те, що члени Ради є чинними працівниками сфери кіно та телебачення, тож кожен із них має власні амбіції на розподіл державних коштів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Юрій Горбунов уперше висловився про конфлікт із Машею Єфросиніною.  Шоумен упевнений, що ведуча просто вирішила виставити його в не найкращому світлі.