"Я ходив бекав-мекав": Коля Сєрга вразив методом вивчення української мови (ВІДЕО)

Новини шоубізнесу
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Відомий український музикант, а нині військовослужбовець Коля Сєрга уже досить давно є очільником Культурного десанту. Артист постійно фігурує у медійному просторі України,  розповідає про  діяльність об'єднання, яким керує. Нещодавно ж Сєрга розповів про свій досвід переходу з російської на українську мову.

Про це Коля повідомив в інтерв'ю ютуб-проєкту " Розмова ". Сєрга зізнався, що цей процес був напрочуд складним для нього.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

При цьому, саме рішення розмовляти українською Сєрга називає безкомпромісним. Зокрема, захисник розповів:

У мене з'явилася Україна. До цього я себе вважав громадянином світу, постійно подорожував, не міг визначитися, де я хочу жити. У Лос-Анджелес їздив вчитися - хотів там залишитися спочатку. А тут я зрозумів, що у мене є країна, у мене є люди, без яких я не хочу бути. Мені навіть не хочеться нікуди їхати за кордон. Я навіть після перемоги не хочу нікуди. Може, кудись і поїду, але буду думати, коли я вже повернуся. Це, мабуть, про кохання. Про ставлення до своєї країни.

34-річний музикант зазначив, що мовна трансформація була надзвичайно складною для нього. Йому було важко через те, що все життя він послуговувався російською.

Мовна трансформація далася складно з точки зору роботи над цим, але вона мені далася чітко як рішення. Я прийшов відразу. Тобто не було такого, що в понеділок я спілкуюся українською, у вівторок знову російською. Ні, я сказав собі: "Все, я переходжу на українську мову". Я ходив бекав-мекав. Я робив це для того, щоб відчувати неповноцінність свою у вираженні своїх думок. І саме це спонукало мене більше читати, працювати з інтонаціями, розширювати свій словниковий запас. Але саме рішення було моментальним,

- стверджує артист.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Коля Сєрга розповів про брата, який воює на боці росії. Він попросив маму, щоб вона послала його куди подалі.