Представниці України на Євробаченні 2024 та їх делегація нагадали світові про військовополонених захисників Маріуполя

Новини шоубізнесу
4 705
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

alyona alyona & Jerry Heil
Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

alyona alyona & Jerry Heil показалися перед єврофанати у тематичних футболках Free Azovstal Defenders

Окрім того, що дует alyona alyona & Jerry Heil приніс Україні доволі високий результат у фіналі Євробачення 2024, артистки також мали особливу мету — нагадати європейській спільноті, що війна не закінчилася. Та зробити це вони вирішили не тільки у власній постановці, сповненій символів, якою займалася Таню Муіньо, а ще й під час оголошення результатів конкурсу.

У ніч з 11 на 12 травня у шведському Мальме відбувся 68-й Міжнародний пісенний конкурс Євробачення. Гранд-фінал пройшов у форматі онлайн-трансляції, збираючи шанувальників пісенного мистецтва з усього світу перед екранами своїх пристроїв.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Одним із запам'ятовувальних моментів усього шоу стала ініціатива української делегації, що привернула увагу глядачів. Після власного виступу на сцену, у грін-румі українська команда опинилася в футболках, на яких був напис “Free Azovstal Defenders” (Свободу полоненим захисникам Азовсталі), нагадуючи про українських військовополонених, серед яких і захисники Азовсталі, утримуваних в полоні рф вже два роки.

Ми готові до будь-яких наслідків. До будь-яких результатів. Нехай буде, що буде. Наша ціль одна — щоб в Україні настав мир і щоб всі полонені повернулися додому,
— записала з грін-руму відео українська реперка alyona alyona.
alyona alyona & Jerry Heil
Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

Це не перший раз, коли українські артисти використовують свій голос на міжнародній арені для привернення уваги до проблем військових полонених. У 2022 році гурт Kalush Orchestra закликав зі сцени Євробачення звільнити захисників Азовсталі, звертаючись до глядачів зі сцени конкурсу. При чому зробили вони це попри загрозу дискваліфікації.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зазначимо, що своїми діями alyona alyona & Jerry Heil підтвердили слова Джамали, яка пояснювала, чому Україна не може відмовитися від участі у Євробаченні 2024. Оскільки це не лише свято музики, а й можливість привернути увагу до складної ситуації з полоненими в Україні та в цілому питань російсько-української війни.