Виступ alyona alyona та Jerry Heil на Євробаченні ще не відбувся, а вже породив палкі дискусії: "Європа не знає, що таке фосфорні бомби!"

Новини шоубізнесу
9 049
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

alyona alyona та Jerry Heil
Фото: eurovision.tv

Єврофани припускають, що представниці України так і не зможуть повноцінно передати жахи війни у своєму виступі

Учасниці Євробачення 2024 alyona alyona та Jerry Heil вразили глядачів своїм потужним виступом на другій репетиції, що відбулася під проводом визнаної режисерки Тані Муіньо. Представниці України явно не залишили байдужими світову публіку, адже у списках букмекерів вони знову здіймаються в гору . Однак українці не впевнені, що європейці зможуть повноцінно зрозуміти сенси, які артистки закладали у власний виступ. Що про це говорять — дізнавайтеся нижче.

Палкі дискусії у соцмережах почалися саме після того, як були опубліковані кадри з другої репетиції представниць України. На відеозаписах другої репетиції помітно символіку, пов'язану з фосфорними бомбами, які зображаються на екранах та падають на героїчних українців.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У ексклюзивному інтерв'ю для Billboard, артисти розкрили, що основною темою їхньої пісні та виступу є війна та внутрішня боротьба нашого народу. Тому і на сцені одна з найвідоміших режисерок світу Таня Муіньо намагалася відобразити реалії війни , які вимушені переживати українці.

Війна — це частина нашої пісні. Ми не можемо це розділити. Пісня створювалася під ударами й під тривогою. Іноді нам здається, що війна — це ніщо, тому що вона стала частиною нашого життя. Але підсвідомо ми завжди в стресі. І покидаючи країну, відчуваєш більше стресу, ніж повертаючись сюди,
— пояснила Jerry Heil.
Фото: eurovision.tv

Однак деякі глядачі висловлюють сумнів щодо того, чи зрозуміють у Європі таку ідею без офіційного пояснення від виконавиць. Зокрема на своїй сторінці на Facebook журналістка Мар'яна П'єцух зазначила , що не впевнена, чи не сплутають фосфорні бомби з салютами.

На фоні бачу фосфорні бомби. Так розумію, що це вони і є? Головне, щоб донесли європейцям, що це не салют, тобто задум, який хотіли донести, донесли ще якось додатково. Бо не певна, що всім тут ввижатимуться фосфорні бомби, бо хто взагалі з очевидних причин про них знає. Хотілось би знизу домалювати багатоповерхові будинки для стороннього розуміння апокаліпсиса, але, ймовірно, правила не дозволяють,
— висловилася Мар'яна П'єцух.

І все ж, з Марʼяною погодилися далеко не всі. Дехто з єврофанів підтримав думку журналістки, проте більшість запевняє, що обстріли, які намагалися зобразити на сцені, зовсім не схожі на салюти, чи щось подібне.

  • Мені 100% виглядає як обстріл.

  • Воно виглядає в цілому досить апокаліптично... З погляду перформансу — красиво.

  • Якщо не асоціюється з фосфорними, то точно з вогнем, чи то зі снарядами, як поле бою. На салют зовсім не схоже.

  • Ти права, будинків внизу дуже не вистачає. Але і на салют це точно не тягне, як на мене.

  • З європейців ніхто не зрозуміє, що то фосфорна бомба.

  • Ти права, але має бути офіційне тлумачення від пресслужби, а не здогадки. Європа не знає що таке фосфорні бомби.

  • Для мене салют, це те, що летить вгору і там вибухає. А тут пряма асоціація якщо не з фосфорними бомбами, то з нищівним вогнем, який сиплеться на Україну...

— пишуть у коментарях.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, днями стало відомо, що одразу два українські гурти повернуться на сцену Євробачення . Адже розважати єврофанів цього року будуть Kalush Orchestra та Go_A!