Велике досягнення: альпіністка Антоніна Самойлова втретє підкорила Еверест (ФОТО)

Новини шоубізнесу
1 074
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Альпіністка Антоніна Самойлова
Фото: instagram.com/tonya.samoilova

Антоніна розповіла, що провела без сну 65 годин

Відома українська альпіністка Антоніна Самойлова приголомшила громадськість шаленим досягненням. Їй вдалося зійти на два складних восьмитисячники Еверест та Лхоцзе лише за добу.

Цікаво, що Антоніна стала першою жінкою в історії українського альпінізму, якій вдалося три рази підкорити вище вказану вершину. Разом з тим, вона тричі підняла прапор України на найвищій точці планети.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, у своєму коментарі Главкому Самойлова розповіла, що провела без сну 65 годин. Саме стільки часу знадобилося для того, аби підкорити дві вершини.

Проте, зазначимо, що відразу після початку своєї експедиції Антоніна відчула симптоми коронавірусної інфекції та була змушена перервати сходження через погане самопочуття. Однак, 21 травня Самойлова все ж вийшла з третього табору задля того, аби здійснити сходження на гору.

Коли Антоніна здійснила своє сходження, то розповсюдила у себе в соцмережах світлину українського воїна Олександра Гряника. Вона тримала її прямо на вершині. І все це не просто так, адже захисник все життя мріяв підкорити Еверест.

Отож, 22 травня Самойловій вдалося підкорити Еверест. Вона зробила це з прапором, на якому було написано “Все ще боремося за свободу”. До речі, екіпірування для української альпіністки створили Lenki Lenki.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу з боксу у надважкій вазі. Він переміг британця Тайсона Ф'юрі.