Фанатіла від путіна, чи підтримувала Зеленського? Яким було "політичне" життя Анастасії Заворотнюк

Новини шоубізнесу
5 088
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Анастасія Заворотнюк
Фото: varta1.com

Чи правда, що російська акторка була частиною кремлівської пропаганди як на телеекранах, так і у реальному житті?

30 травня 2024 року стало відомо про смерть російської акторки Анастасії Заворотнюк , яка свого часу отримала шалену популярність завдяки ролі няні Віки з Маріуполя, що приїхала “підкорювати” московію. Широкому загалу відомо, що понад 5 років знаменитість боролася з важким онкологічним захворюванням — агресивною формою пухлини в мозку. А яким було її життя до того — розповідаємо на Хочу!

“Моя прекрасна няня” — єдина велика роль у карʼєрі акторки?

Насправді свою акторську карʼєру Анастасія Заворотнюк почала ще в далекому 1991 році. Тоді знаменитість знімалася здебільшого у російських серіалах, проте часто зʼявлялася і в спільних російсько-українських проєктах. Власне тому акторку знали не тільки на московії, а й в Україні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Проте безсумнівно, найяскравішим персонажем, якого зіграла Заворотнюк була няня Віка у ситкомі “Моя прекрасна няня”. На телеекрани проєкт виходив з 2004 по 2009 рік, тому за цей час Анастасія стала справжньою зіркою телебачення.

Анастасія Заворотнюк
Фото: instagram.com/a_zavorotnyuk

Проте більше прихильників, звісно, в неї було саме на росії, адже українці сумнівно поставилися до показу ситкому. А все тому, що за сюжетом, няня Віка — дурнувата та дещо нахабна провінціалка, що приїхала у москву з Маріуполя з метою вдало вийти заміж за “столичного мачо”. Дивний “маріупольський” акцент, жарти про кримінальщину, пихате ставлення до людей, що живуть в українському Маріуполі, та навіть заклики про приєднання України до рф — все це вже тоді було частиною кремлівської пропаганди , яка завжди намагалася пригноблювати Україну та на тлі цього “возвеличувати” росію.

Що насправді Анастасія Заворотнюк говорила про Україну

Але зациклюватися лише на одному проєкті ми не будемо, адже сама Анастасія Заворотнюк була тісно повʼязана з Україною. І справа була не тільки в колегах, а й у тому, що сама вона неодноразово відвідувала Київ. Зокрема, 2013 року вона взяла участь у зніманнях проєкту "Як дві краплі", де продюсери — як було популярно у ті часи — обʼєднали російських та українських знаменитостей.

В одному зі своїх інтервʼю український актор, режисер та гуморист Віктор Андрієнко пригадував, як тоді Анастасія Заворотнюк захоплювалася своїми українськими колегами. Акторка буквально розревілася у нього на плечі, коли побачила дружність наших знаменитостей навіть в умовах конкуренції. А найбільше Заворотнюк зачепило саме те, що на росії вона ніколи не бачила і не відчувала такої сильної підтримки.

Коли ми закінчували, Заворотнюк так розплакалася. Вона як побачила, як ми спілкуємося, як весь натовп, який конкуренти між собою, аплодують. Вона каже: "Як це? Ви ж конкуренти й всі аплодуєте одне одному". Вона прийшла до гримерки та розплакалась на плечі. Вона казала: "Ви — інші, у нас такого немає",
— розповідав Віктор Андрієнко.

Загарбницька політика кремля була акторці більше до вподоби, ніж єднання українців

Після цинічної анексії Криму російською владою, Анастасія Заворотнюк поводилася як і більшість путіністів — акторка замовчувала вторгнення рф на територію України та й сама не упускала можливості роздивлятися мальовничі види українського півострова. Але ж звісно, це було незаконно. Так, вона неодноразово виступала у Криму зі своїми гумористичними спектаклями, фактично підтримуючи окупацію півострова. Тому ще 7 років тому Заворотнюк було внесено у базу “Миротворець”.

Варто зазначити, що до анексії Анастасію Заворотнюк не сильно хвилювало питання “чий Крим?”. Бо ж ще у 2008 році акторка вінчалася на українських землях зі своїм третім чоловіком Петром Чернишевим у місцевому храмі селища Форос, що входить до складу Ялтинської міської ради. А з часом росіянка придбала у Ялті декілька елітних квартир та побудувала льодовий комплекс "Ялта Iсе", який був швидко зачинений, ще у 2009 році.

Анастасія Заворотнюк
Фото: instagram.com/a_zavorotnyuk

“Я найбільша фанатка російського президента в.в.путіна,” — казала як няня Віка, так і сама Анастасія Заворотнюк

“Вишенькою на торті” політичних вподобань Заворотнюк — як не дивно — стала публічна підтримка путіна. Напередодні президентських виборів у 2018 році, російський диктатор почав активно промивати мозок мешканців московії, в тому числі долучаючи до своєї кампанії відомих зірок. Ставка була зроблена на те, що успішні зірки мають величезний вплив на свою широку аудиторію. Тому, якщо вони поставлять хрестик навпроти імені диктатора, то їх прикладу послідують і широкі стада зазомбованих росіян. І хоча легітимними ті вибори важко назвати (як і наступні, у 2024 році), результат залишається незмінним — на верхівці кремля путін закріпився мертвою хваткою.

Анастасія Заворотнюк
Фото: instagram.com/a_zavorotnyuk

“Щира радість” за Україну та її нового президента, або Велика несподіванка для кремля

Підтримка путіна та окремий рядок для Анастасії Заворотнюк у базі “Миротворець” могли б покінчити з тим, що акторка намагалася хоча б інколи фігурувати в українському інформаційному просторі. Проте сама вона мала на це дещо інші плани.

Так, у 2019 році знаменитість пильно спостерігала за подіями, які розгорталися в Україні, а саме — президентські вибори, в ході яких переміг Зеленський. Цікаво, що її “ідол” путін називав Володимира Олександровича усіляко — і хорошим актором, і ганьбою єврейського народу, і навіть нелегітимним, — але тільки не президентом. Чого не скажеш про Анастасію. Адже після виборів вона публічно привітала свого ексколегу та бажала Україні на чолі з Володимиром Зеленським “справжнього блага”.

Анастасія Заворотнюк та Володимир Зеленський
Фото: instagram.com/a_zavorotnyuk

Яким були останні 5 років життя Анастасії Заворотнюк

Після того, як у 2019 лікарі діагностували акторці агресивну формулу пухлини в мозку, публічне життя Анастасії добігло кінця. Хвороба Заворотнюк прогресувала вкрай стрімко, тому вона не мала ані бажання, ані сил виходити на звʼязок з прихильниками. Перший час рідні артистки намагалися приховувати подробиці її стану, однак вже за рік, аби покласти край усім чуткам, вони офіційно оголосили, що в Анастасії Заворотнюк діагностували гліобластому.

Подейкують, що хвороба змінила знаменитість до невпізнаваності, тому вона перестала зʼявлятися на публіці та ділитися власними фото у соцмережах. Публічна діяльність акторки теж була завершена, тому навіть повномасштабне російське вторгнення рф в Україну Анастасія Заворотнюк ніяк не коментувала.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що нещодавно росЗМІ почали ширити інформацію, нібито чоловік Анастасії Заворотнюк сильно втомився “тягнути” на собі сімʼю. А саме тому, поки його дружина важко хворіла, він знайшов розраду в обіймах молодої коханки.