Офіцер морально-психологічного забезпечення Вакарчук звільнився із ЗСУ? Пресслужба артиста усе розʼяснила

Новини шоубізнесу
1 006
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Святослав Вакарчук служить у ЗСУ - ким саме
Святослав Вакрчук. Фото: facebook.com/sviatoslav.vakarchuk

Декларація виконавця про звільнення з військової служби викликала чимало неправдивих чуток...

Днями службове становище Святослава Вакарчука, який емоційно висловився щодо атаки на “Охматдит”, викликало чимало дискусій у Мережі. Адже після його звільнення з військової служби, зʼявилися чутки, ніби артист був демобілізований. То чи так це насправді — усі деталі розповідаємо на Хочу!

Так, нещодавно видання “Главком” заявило, що лідер гурту “Океан Ельзи” подав електронну декларацію про звільнення з військової служби. При цьому Святослав Вакарчук оприлюднив свої доходи — за офіційними даними у період з 2022 по 2024 рік він отримав біля 850 тис. грн у вигляді грошового забезпечення саме на військовій службі. При цьому назву військової частини артист не зазначив.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Трохи згодом пресслужба Святослава Вакарчука відреагувала на розповсюдження такої інформації. У коментарі тому ж виданню команда артиста уточнила, що насправді музикант продовжує бути мобілізованим у складі ЗСУ, а його звільнення з військової служби означає лише переведення із посади на посаду.

Також у коментарі виданню “Апостроф” пресслужба розсекретила, яку саме посаду обіймає виконавець. Так, Святослав Вакарчук є офіцером морально-психологічного забезпечення (МПЗ). Зазначимо, що у перші дні війни лідер гурту “Океан Ельзи” уклав контракт із ЗСУ. Співак, який має звання лейтенанта Збройних сил, був направлений до Львівської обласної військової адміністрації.

Він у свій час проходив військову кафедру при університеті, спеціальність "військова соціологія, психологія", тож, офіцер МПЗ. Його поїздки, виступи на фронті, яких вже понад 250 на всій лінії, напрямках, зокрема, — частина цього,
— коментують представники артиста.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що у квітні гурт “Океан Ельзи” скасував усі цьогорічні концерти. Вже відомо, з чим повʼязане таке рішення артистів.