Дали задню: 5 українських знаменитостей, які повернулися до російської мови (ФОТО)

Новини шоубізнесу
3 359
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Влад Яма, як й інші зірки, недовго зміг прожити без російської мови
Фото: instagram.com/vladyama_official

Герої добірки свого часу повністю відмовлялися саме від російської мови

Зірки - це лідери думок, кумири серед того чи іншого прошарку населення. Коли в державі відбуваються рушійні процеси, або ж країна переживає складні часи, то позиція знаменитостей стосовно культурного та мовного питання є напрочуд важливою. Зокрема, можна пригадати яскравий приклад, коли молдавський комік Іван Люленов вирішив перейти на українську мову. Артист зробив це з початком широкомасштабного вторгнення російської армії в Україну.

Багато вітчизняних зірок також відмовлялися від російської мови і переходили на українську. Проте, не всі вони витримали випробування часом і тепер, на третьому році війни деякі з них повертаються до російської у своєму житті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Влад Яма

До початку широкомасштабного вторгнення російської армії Влад Яма був одним із найулюбленіших артистів українців. Танцівник повернув собі колишню популярність завдяки оновленню шоу “Танці з зірками”, в рамках якого він був членом журі. Проте, коли війська рф перетнули кордон у 2022 році та йшли на Київ, Яма покинув свою країну і виїхав у США. Наразі він там проживає зі своєю родиною. Артист інколи публікує сторіс, в яких все ще використовує російську мову, що не є схожим на нього минулого, адже Влад відкрито відмовлявся від цієї мови.

Ксенія Мішина

Варто відзначити, що акторка та телеведуча весь час спілкувалася виключно українською мовою. Проте, зовсім нещодавно вона взяла участь у подкасті свого імовірного нового обранця, в якому перейшла на російську. За це їй дуже жорстко критикували фоловери. До речі, символічним є те, що Ксенія є ведучою проєкту, який називається “Я люблю Україну”.

Гайтана

Зовсім нещодавно артистка розчарувала своїх прихильників. У себе в соцмережах вона розповсюдила фото з квіткою, а також розповіла, як почувається від того, що вона знову вдома. Свої думки зірка виклала російською мовою, хоча до цього випадку подібного не траплялося.

Слава Камінська

Одна із колишніх солісток гурту “НеАнгели” цілеспрямовано та спокійно розмовляє російською, не звертаючи уваги на будь-яку критику на її адресу. Ба більше, вона опублікувала пост на захист цієї мови, адже за словами артистки вона не поступиться нею “якимось покидькам”.

Дмитро Ступка

Артист здивував тим, що у себе в соцмережах розповсюдив пост російською мовою. Потім 2(1 червня) актор опублікував фото з донькою, яке теж підписав російською. Такий вчинок викликав обурення серед українців. З огляду на це, Дмитро поспішно переклав текст на українську.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як співачка Власова розповіла про своє ставлення до мовного питання в Україні. Артистка відповіла, чи підтримує російську.