Тарас Тополя обурився через те, що в столичних школах діти говорять російською: "Ця ситуація мене бентежить"

Новини шоубізнесу
591
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Тарас Тополя, фото
Тарас Тополя хоче, щоб його діти розмовляли тільки українською. Фото: instagram.com/tarastopolia

Тарас Тополя заговорив про мовну проблему в школах Києва

Тарас Тополя, який нещодавно назвав умови, за яких піде у політику, висловив своє здивування щодо ситуації в одній зі шкіл Києва. Він був обурений тим, що в столичному навчальному закладі, чи не всі діти спілкуються російською. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Коли Тарас Тополя відводив свого молодшого сина Марка до школи, то звернув увагу на те, що майже всі діти розмовляють російською. Фронтмен гурту "Антитіла" наголосив, що вважає винними у цьому батьків, які не привчають своїх дітей до української мови.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Ця ситуація мене бентежить. От я зараз відвів Марка до школи вранці, і всі діти говорять російською мовою. Це в Києві. Засуджувати я не можу, тому що це батьки, які спілкуються російською мовою, з цими батьками інші батьки спілкувалися російською мовою,
зазначив Тополя.

Також Тарас Тополя розповів, що з дружиною вирішив, що їхні діти спілкуватимуться українською. Це рішення було прийнято після анексії Криму та початку війни на сході України. Однак співак усвідомлює, що не всі родини прийняли таке рішення. Навіть після початку повномасштабної війни певна частина суспільства продовжує використовувати російську мову.

В інших сім'ях не так. І я, на жаль, констатую, що мовне середовище в Києві продовжує бути російськомовним, незважаючи ні на що,
— додав він.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що раніше Тарас Тополя несподівано підтримав мовчазного Олега Винника. Він зізнався, що при зустрічі не став би ігнорувати артиста.