Ким був і чим прославився покійний Сергій Сивохо: найяскравіші деталі його життя

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

17 жовтня з життя пішов Сергій Анатолійович Сивохо. Пропонуємо вам пригадати найяскравіші деталі з біографії відомого шоумена та скандального політика. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Сергій Сивохо народився в Донецьку 8 лютого 1969 року. В дитинстві він обожнював історію та фантастику, а ще ходив в музичну школу, де навчився грати на баяні.

Ким був і чим прославився покійний Сергій Сивохо: найяскравіші деталі його життя - фото №1
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Під час свого навчання в школі, Сергій Сивохо також здобув професійну освіту у галузі "водій-автомеханік" і вивчав майстерність слюсаря-деревопротезиста на ортопедичному заводі. Після завершення військової служби в будбаті, він освоїв спеціальність "оператор підйомно-козлових пристроїв".

Після закінчення армійського строку, Сергій Сивохо отримав диплом Донецького політехнічного інституту за фахом "інженер-металург". Також він здобув другу освіту у галузі "економіст-юрисконсульт" і закінчив навчальний заклад, отримавши диплом за фахом "менеджмент організацій".

Ким був і чим прославився покійний Сергій Сивохо: найяскравіші деталі його життя - фото №2

Свою кар'єру Сергій Сивохо розпочав в Клубі Веселих і Кмітливих (КВК). Там він почав виступати ще під час навчання в Донецькому політехнічному інституті (ДПІ). Під керівництвом Сергія збірна ДПІ двічі досягала фіналів чемпіонатів. З часом Сивохо став відомим на всесоюзному рівні. Він вважався одним із найкращих гравців КВК.

У 1990 році Сергій Сивохо отримав нагороду кращого шоумена на "Останкіно". Він також був співвласником і продюсером донецької радіостанції "Мега радіо", ведучим телепрограм "Раз на тиждень", "Біс", "Прихована камера", "Моя хата скраю".  З 2011 по 2013 роки Сергій Сивохо працював як креативний продюсер програми "Велика різниця по-українськи". А з 2015 по 2019 рік був членом журі проєкту "Ліга сміху".

Кем был и чем прославился покойный Сергей Сивохо: самые яркие детали его жизни - фото №3
Кем был и чем прославился покойный Сергей Сивохо: самые яркие детали его жизни - фото №4

А ось політичне життя Сивохо відзначилося скандалами. Він брав участь в акціях Антимайдану, підтримуючи Партію регіонів у протистоянні проти Революції гідності. Однак у 2019 році вибрав іншу позицію та підтримував Володимира Зеленського під час Президентських виборів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У 2019 році Сергій Сивохо балотувався від партії "Слуга народу" у Костянтинівці та Дружківці. До речі, ід час виборчої кампанії, київська PR-компанія Pragmatico, пов'язана з Віктором Медведчуком, отримувала замовлення на написання коментарів у Facebook в підтримку Сергія Сивохо.

З 21 жовтня 2019 по березень 2020 року він обіймав посаду радника Секретаря Ради національної безпеки та оборони з питань реінтеграції та відновлення Донбасу. Олексій Данилов, Секретар РНБО України, підкреслював, що Сергій Сивохо був одним з 11 позаштатних радників на громадських засадах і ніколи не був уповноважений офіційно представляти позицію РНБО України з будь-яких питань.

Ким був і чим прославився покійний Сергій Сивохо: найяскравіші деталі його життя - фото №6

7 січня 2020 року він взяв участь у телемарафоні "Різдво. Люди замість війни. Діти Донбасу", організованому телеканалом 112 Україна, який мав проросійську спрямованість. У телемарафоні також брали участь інші відомі особистості з проросійськими поглядами.

Однак найбільший скандал стався в лютому 2020 року. Тоді Сивохо анонсував запуск "платформи примирення та єдності" та заявив, що на Донбасі триває внутрішньоукраїнський конфлікт. Під час презентації виникла сутичка між Сивохо та ветеранами батальйону "Азов".

Ким був і чим прославився покійний Сергій Сивохо: найяскравіші деталі його життя - фото №7

Останні роки життя він сильно хворів. У 2021 році шоумен дуже схуд, скинувши 50 кг, і зізнався, що проблеми з вагою у нього були через лікування бронхіту з астматичним компонентом. За останньою інформацією помер Сивохо через хронічну хворобу легень.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також вчора, 16 жовтня, стало відомо, що померла Степанида Цвіт — відома бабуся-хіпстер. Життя зірки обірвалося через важку хворобу.