Творець нового шкільного меню, власниця кондитерської школи та краща кухар жінка-іноземка: чим сьогодні живуть перші 5 переможців "МастерШеф"

Знаменитості
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

20-го жовтня весь прогресивний світ відзначає Міжнародний день кухаря. Це надзвичайно цікавий та захоплюючий фах. Роботу кулінара з упевненістю можна порівняти з нелегкою працею художника чи поета. Кухарі, як і люди мистецтва - максимально творчі особистості, а приготовані ними страви, сьогодні стали окремою естетикою їхнього, неповторного кулінарного мистецтва.

З нагоди сьогоднішнього свята, пропонуємо вам згадати переможців українського кулінарного шоу "МастерШеф", які після закінчення проєкту не припинили займатися кулінарією. У добірці наводимо 5 висококваліфікованих шеф-поварів - переможців перших 5-ти сезонів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Світлана Шептуха

Донеччанка Світлана Шептуха змогла здобути перемогу у найпершому сезоні кулінарного ТБ-шоу. У свій час Світлана працювала бухгалтером на шахті. Її життя докорінно змінилося коли вона прийшла на "МастерШеф" та перемогла. Як і всі подальші тріумфатори проєкту, Шептуха отримала можливість стажування у престижній французькій кулінарній школі Le Cordon Bleu. Після повернення на Батьківщину, Світлана здобула освіту у сфері ресторанного бізнесу та розпочала кар'єру професійного шеф-кухаря. Цікаво, що найбільше жінка спеціалізується на стравах з морепродуктів.

Єлизавета Глінська

Доволі важко було передбачити, що переможниця другого сезону кулінарного шоу пов'яже своє майбутнє життя саме з цією сферою. Глінська, із самою юності тяжіла до музики. Їй вдалося закінчити Кримський педагогічний університет (музичне відділення). Потім Ліза опанувала фах художника-гримера. Однак, дитяча мрія та внутрішнє переконання свого істинного призначення не дало їй покинути думки про кулінарію. Вона прийшла на "МастерШеф" і підкорила його. Після успішного навчання у Le Cordon Bleu кулінарка повернулася додому та відкрила свою школу кондитерської майстерності GL. Жінка вже встигла написати кілька книг та перемогти на чемпіонаті світу з виготовлення кондитерської продукції.

Ольга Мартиновська

Заради своєї участі у "МастерШеф" Ольга полишила своє життя у Франції, де навчалася на факультеті французької філології та приїхала у рідну Україну. Повернувся у Францію Мартиновська після своєї перемоги у шоу. Потім, як і всі переможці, пройшла якісне навчання у Le Cordon Bleu та залишилася жити працювати у Парижі. у 2017 році Мартиновську у книзі "MOF 2017 - кращі кухарі Франції" назвали найліпшою кулінаркою - іноземкою. А у 2020-му Ольга повернулася додому і стала однією із членів журі чергового сезону "МастерШеф".

Євген Злобін

У історію проєкту "МастерШеф" Євген увійшов, як перший чоловік, якому вдалося здобути перемогу. До речі, Злобін - перший із переможців, який уже мав за плечима серйозний досвід роботи кухарем та відповідну освіту. Чоловік був переконаний, що особливо успіху у цій сфері він досягти не зможе, однак він помилявся. Цікаво, що Євгенові його популярність була не до душі, адже це один із найбільш замкнених учасників проєкту. Однак, чоловік, попри все, не полишив свого захоплення кулінарією. Він інколи їздить зі своїми майстер-класами та тішить шанувальників і громадськість.

Євген Клопотенко

Безсумнівно, найбільш медійна персона серед усіх переможців "МастерШеф". Ще до участі у шоу, в  Євгена була своя кондитерська. Після свого тріумфу, Клопотенко став зіркою різних ТБ- шоу. Згодом, шеф-кухар починає вести  авторську телепрограму "Енеїда", в рамках якої готує страви з провідних творів українських письменників.  Його рівень популярності росте шаленими темпами (понад 800 тисяч підписників в Instagram). Наразі Клопотенко є творцем нового, альтернативного шкільного меню, а також одним із засновників ресторану національної кухні "100 років тому вперед".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Євген Клопотенко показав, як провів ранок після несподіваного весілля з популярною співачкою.  На кадрі видно, як шеф-кухар позує у кафе на літній терасі, закутаний в об'ємну ковдру.