Знають лише справжні фанати: 13 фактів про Хіта Леджера — "Джокера", який загинув у віці 28 років

Знаменитості
534
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

З моменту смерті Хіта Леджера минуло майже 15 років. Більшість знає його, як Джокера, проте у фільмографії актора є ще чимало талановитих ролей. На жаль, артист дуже рано покинув наш світ, а про справжню причину його смерті й досі ходять легенди. У нашому матеріалі ви зможете прочитати цікаві факти з біографії та особистого життя Хіта Леджера

13 цікавих фактів з біографії Хіта Леджера

Знают только истинные фанаты: 13 фактов о Хите Леджере — актере фильма "Джокер", который погиб в возрасте 28 лет - фото №1

Хіт Леджер (повне ім'я — Хіткліфф Ендрю) народився 4 квітня 1979 року в місті Перт, Австралія. За знаком Зодіаку він був Овен.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Хіт Леджер мав усі шанси стати хокеїстом. Він грав у команді Kalamunda Hockey Club, а його батько був президентом клубу. Однак вибрав він кар'єру актора. Також Хіт дуже любив грати у шахи.

Знают только истинные фанаты: 13 фактов о Хите Леджере — актере фильма "Джокер", который погиб в возрасте 28 лет - фото №3

Перша роль — осиротілий клоун у фільмі "Клоунада". А остання роль Хіта Леджера — Джокер у фільмі "Темний лицар". Однак напередодні смерті він знімався у фільмі "Імаджинаріум доктора Парнаса".

Хіт мав австралійське громадянство і дуже багатий родовід. Актор мав ірландське, шотландське і валлійське коріння.

Хіта та його сестру Кейт назвали на честь головних героїв роману "Грозовий перевал". Ідея була мамина, тому що вона працювала викладачкою французької літератури та обожнювала класику.

Спочатку Кристофер Нолан пропонував Леджеру роль Бетмена, але той відмовився. Однак, подивившись стрічку "Бетмен: Початок", Хіт передумав і умовив Режисера дати йому роль Джокера у фільмі "Темний лицар".

Знают только истинные фанаты: 13 фактов о Хите Леджере — актере фильма "Джокер", который погиб в возрасте 28 лет - фото №4
Знают только истинные фанаты: 13 фактов о Хите Леджере — актере фильма "Джокер", который погиб в возрасте 28 лет - фото №5

Фільмографія Хіта Леджера налічує такі роботи, як "10 причин моєї ненависті", "Патріот", "Історія лицаря", "Горбата гора" та "Темний лицар".

Чимало цікавих фактів про Хіта пов'язані з його роллю Джокера. Він був наймолодшим актором, який коли-небудь втілював даного персонажа. Також Хіт попросив Крістіана Бейла бити його по-справжньому у фільмі. А щоб вжитися в роль, актор провів 43 дні в повній ізоляції.

Хіт Леджер помер 22 січня 2008 року. Багатьох шанувальників досі цікавить, як він помер. Згідно з офіційними даними, причина смерті актора — передозування ліків. Тіло актора виявила хатня робітниця, а першою кому вона повідомила про смерть "Джокера" стала Мері-Кейт Олсен — актриса і близька подруга Леджера. У Мережі ходили чутки, що саме вона "присадила" його на ліки.

Могила Хіта Леджера знаходиться на батьківщині в місті Перт на кладовищі Карракатта. На похороні артиста були близько п'ятисот осіб, серед яких — його колишня наречена Мішель Вільямс і актриса Кейт Бланшетт.

Знают только истинные фанаты: 13 фактов о Хите Леджере — актере фильма "Джокер", который погиб в возрасте 28 лет - фото №8

Після смерті Хіта в Австралії заснували стипендію його імені для акторів-початківців. Він також стала другою в історії людиною, що отримала посмертно премію Гільдії кіноакторів США. Посмертно Леджер отримав ще дві важливі нагороди — "Золотий Глобус" та "Оскар".

В останні роки в житті актора були проблеми зі здоров'ям. Хіт Леджер страждав від безсоння і приймав по дві таблетки снодійного, щоб ліки подіяли.

Знают только истинные фанаты: 13 фактов о Хите Леджере — актере фильма "Джокер", который погиб в возрасте 28 лет - фото №9
Знают только истинные фанаты: 13 фактов о Хите Леджере — актере фильма "Джокер", который погиб в возрасте 28 лет - фото №10

Багатьох цікавить, чи була дружина у Хіта Леджера. Актор ніколи не був офіційно одружений, проте він був заручений з актрисою Мішель Вільямс. Разом вони прожили три роки, а 28 жовтня 2005 року у них народилася донька Матильда Роуз. Також на рахунку Хіта були романи з Лізою Зейн, Хізер Грем, Наомі Воттс, Джеммою Уорд і Ліндсі Лохан.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть 12 цікавих фактів про Алана Бадоєва. Він з дитинства хотів стати режисером і зняв понад 300 кліпів.

Фото: Getty Images