Ангеліна Усанова вразила незвичайними нарядами для міжнародного конкурсу "Міс Всесвіт" (ФОТО)

Знаменитості
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Сьогодні вночі в Сальвадорі відбувся півфінал конкурсу "Міс Всесвіт"-2023. Україна увійшла до ТОП-10 у номінації Voice of Change –  це номінація за краще відео, у якому учасниці розповідають про соціальну проблему, яка їх турбує. Переможці у цій номінації стануть відомі 18 листопада, а ТОП-3 фіналістки отримають нагороду у 12 000 $, які можна буде витратити на благодійність у їхніх країнах.

Киянка Ангеліна Усанова полетіла на фінал конкурсу "Міс Всесвіт" 30 жовтня. Складним маршрутом з кількома пересадками вона привезла до Сан-Сальвадору 8 валіз загальною вагою понад 170 кг. В них — одяг та прикраси від українських дизайнерів: FROLOV, A.M.G. Brand, TTSWTRS, BALYKINA, а також одяг від європейських брендів.

Майже відразу після перемоги та отримання титулу "Міс Всесвіт Україна"-2023 Ангеліна Усанова почала ретельну та насичену підготовку до фіналу конкурсу "Міс Всесвіт". Готували представницю України командою зіркових експертів на чолі з президенткою конкурсу Анною Філімоновою. Уроки дефіле Ангеліні викладала американська тренерка Лу Сьєрра, яка 18 років працювала на конкурсі "Міс Всесвіт", ставила дівчатам дефіле, була ведучою. Техніку сценічного мовлення та акторську майстерність допомагав удосконалювати тренер з публічних виступів Андрій Бурлуцький. Також в команді працювали  косметологи, масажисти, остеопати, дизайнери, стилісти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Ангеліна Усанова вразила незвичайними нарядами для міжнародного конкурсу "Міс Всесвіт" (ФОТО) - фото №1
Ангеліна Усанова вразила незвичайними нарядами для міжнародного конкурсу "Міс Всесвіт" (ФОТО) - фото №2

Розробкою стилю і підбором луків для перебування на конкурсі займалась Анна Філімонова та команда її Імідж-бюро. А всього для Ангеліни Усанової вдалося підготувати аж 49 образів.

Завдяки злагодженій роботі команди стилістів нам вдалось підібрати один з найстильніших та яскравих гардеробів серед інших учасниць конкурсу. Вечірні вбрання, ділові та повсякденні костюми, костюми для репетицій створювали українські дизайнери. Загалом для "Міс Всесвіт" підготували 49 луків. Лише дизайнер Іван Фролов підготував 10 суконь. Також ми вдячні низці європейських дизайнерів, які підтримали учасницю з України та надали наряди для перебування на конкурсі,

— розповідає президентка конкурсу "Міс Всесвіт Україна" Анна Філімонова.

Головний наряд – вечірня сукня, у якій Ангеліна Усанова представить Україну на сцені конкурсу "Міс Всесвіт" 18-го листопада. Ця сукня була створена українським брендом FROLOV.

Ангеліна Усанова вразила незвичайними нарядами для міжнародного конкурсу "Міс Всесвіт" (ФОТО) - фото №3

Україна – наш Всесвіт. Це головна метафора, закладена у вечірню сукню. У цьому образі ми відтворили українське зоряне небо, яке є важливою частиною нашого фольклору ("Ніч яка місячна, зоряна, ясная, видно, хоч голки збирай…"). Розташування кожної зірки чи їх сплетіння на сукні відповідають реальним сузір’ям, які можна спостерігати в нічному небі України. Кожна "зірка" на сукні сяє завдяки ручній вишивці кристалами, ними також повністю інкрустовані рукавички. Нашим рішенням було уникнути чорного кольору Космосу, додавши образу більше світла і надії. Тому основою ми обрали темно-блакитний відтінок небес, що зливається з кольором планети Земля,

— розповідає про ідею сукні дизайнер Іван Фролов.

Ангеліна Усанова вразила незвичайними нарядами для міжнародного конкурсу "Міс Всесвіт" (ФОТО) - фото №4

Ще одна вечірня сценічна сукня Phoenix rising або "Відродження" – від легендарної дизайнерки з Нідерландів Iris Van Herpen, творіння якої вдягали Beyonce, Наомі Кемпбелл, Кара Делевінь, Тільда Суінтон, Rita Ora, Кейт Бланшетт та інші. Колекція називається Carte Blanche ("Чистий лист"), але дизайнерка вкладає в цю назву значення "повна свобода". Сукні з цієї колекції зображують хоробрість та вшановують жіноче право на красу. Iris Van Herpen відома своєю любов'ю до експериментів – вона постійно досліджує нові тканини та матеріали для своїх суконь – від зубців парасольки до магнітів.

Україна, яку хочуть знищити й спалити, повстає з попелу, як птах Фенікс, і відроджується у повній свободі, справжній незалежності та красі,

—  такий меседж до всього світу вкладає Ангеліна Усанова в сценічній сукні "Фенікс".

Ангеліна Усанова вразила незвичайними нарядами для міжнародного конкурсу "Міс Всесвіт" (ФОТО) - фото №5

Одним з найважливіших луків Ангеліни для конкурсу "Міс Всесвіт" став образ для інтерв’ю з журі конкурсу. Серед елементів образу: голуб, як символ миру і спокою на українській землі, тризуб, карта України, а білий колір костюму — символ чистоти, спокою та добра. Наряд для цього етапу конкурсу також має бути особливим та демонструвати важливий меседж, який хотіла б донести та чи інша учасниця.

Ангеліна Усанова вразила незвичайними нарядами для міжнародного конкурсу "Міс Всесвіт" (ФОТО) - фото №6
Ангеліна Усанова вразила незвичайними нарядами для міжнародного конкурсу "Міс Всесвіт" (ФОТО) - фото №7
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Ангеліна Усанова розсекретила, хто зруйнував її шлюб . "Міс Всесвіт Україна-2023" втратила одразу двох близьких людей, у зв'язку з чим навіть думала про самогубство.