Ірину Фаріон звільнили з університету "Львівська політехніка". Її реакція "вбила": що відомо про скандал

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ірину Фаріон відсторонили від посади професора викладача кафедри української мови Національного університету "Львівська політехніка". Як відреагувала на це скандальна ексдепутатка та мовознавиця? Читайте в нашому матеріалі.

За отриманою інформацією, яку опублікували на rbc.ua, Фаріон звільнили через відкриття кримінального провадження за низкою статей. Зокрема, вказується, що підставою для звільнення було порушення 41-ї статті Кодексу законів про працю, яке вважається вчиненням аморального проступку працівником, що виконує виховні функції, і який несумісний з продовженням його роботи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Наказ про звільнення від 15 листопада отримав погодження ректора Львівської політехніки Юрія Бобала. Міністр освіти й науки України Оксен Лісовий також підтверджує це рішення і сподівається, що СБУ в рамках кримінального провадження надасть справедливу оцінку висловам та діям Фаріон.

Ірину Фаріон звільнили з університету "Львівська політехніка". Її реакція "вбила" - фото №1

Сама Ірина Фаріон відреагувала на своє звільнення у своєму Telegram-каналі, заявивши, що буде оскаржувати його у суді. Мовознавиця досі не визнає своєї вини, чим дивує багатьох українців. Вона висловила невдоволення тим, що рішення прийнято без її підпису.

Звільнення без жодного підпису. Це щось нове у трудовому праві. Які ж дуже маленькі стали враз ті, що працюють у великих стінах Політехніки, яку освятили свого часу життям своїм Степан Бандера і Роман Шухевич, Катерина Зарицька й Остап Мащак, Петро Франко і Степан Чарнецький. Все тільки розпочинається, бо кожен фініш - це по суті старт. Готую позов до суду,

— написала Фаріон у своєму Telegram-каналі.

Скандал з Іриною Фаріон

Нагадаємо, що нещодавно Фаріон потрапила в доволі гучний скандал, звинувативши військових, зокрема бійців "Азову", в тому, що вони не гідні бути українцями, бо спілкуються російською мовою. Потім скандальна мовознавиця звернулася до влади нашої країни з вимогою "вжити заходів щодо хамської поведінки" командирів "Азову". Останньою каплею стало те, що Фаріон оприлюднила лист від студента Максима Глібова, який знаходиться в окупації в Криму. У своєму листі він писав, що чекає на ЗСУ в рідному Криму. Через те, що Фаріон дала розголос словам студента, до нього навідалась ФСБ та змусила просити вибачення за свої слова на камеру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Поведінка Фаріон, м'яко кажучи, дивує багатьох українців. Наприклад, Олександр Усик креативно відреагував на скандальні висловлювання Ірини, висміявши її дії у своєму новому вірші.