Співпрацювала з Притулою та копіювала чужі роботи: несподівані факти про скандальну художницю Соню Морозюк

Знаменитості
725
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Якщо ви не знайомі з творчістю Соні Морозюк, то точно чули про корупційний скандал, фігуранткою якого вона стала. Редакція HOCHU.ua вирішила зібрати цікаві факти з біографії цієї неоднозначної персони. Читайте!

Хто така Соня Морозюк? Цікаві факти про скандальну художницю

Співпрацювала з Притулою та копіювала чужі роботи: несподівані факти про скандальну художницю Соню Морозюк - фото №1

Соня Морозюк народилася 22 серпня 1998 року в Харкові. Їй 24 років. За знаком Зодіаку Соня — Лев.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Морозюк закінчила ліцеї мистецтв. Під час навчання вона вигравала у кількох всеукраїнських та міжнародних дитячих художніх конкурсах.

Батько Соні, Юрій Морозюк, працює дизайнером інтер'єрів та викладає дизайн в харківському університеті. За слова дівчини, він довго критикував її роботи.

Популярність прийшла до Соні після початку повномасштабної війни, а якщо точніше — через стосунки з Романом Гринкевичем, сином львівського бізнесмена. У грудні 2023 року в Інституті проблем сучасного мистецтва у Києві відкрилася велика виставка Морозюк "Мазня", однак через скандал її швиденько закрили.

Сотрудничала с Притулой и копировала чужие работы: неожиданные факты о скандальной художнице Соне Морозюк - фото №2
Сотрудничала с Притулой и копировала чужие работы: неожиданные факты о скандальной художнице Соне Морозюк - фото №3

Особисте життя Соні Морозюк — тема про, яку зараз говорить чи не кожен українець. У жовтні 2022 року художниця заручилася з Романом Гринкевичем. Однак їх історія кохання не закінчилася весіллям. За два дні до Нового року Роману затримали на хабарі розміром 500 доларів та звинуватили у розкраданні державних коштів. Цікаво, що Гринкевич з батьком успішно виграли 23 тендери на постачання одягу для Міністерства оборони на суму понад 1,5 мільярда гривень, однак більшість укладених контрактів залишилися невиконаними. Соня довгий час намагалася заперечувати діяльність свого нареченого, однак після того, як скандал набрав масштабних обертів вона кинула коханого , щоб не "зраджувати своїй країні".

Сотрудничала с Притулой и копировала чужие работы: неожиданные факты о скандальной художнице Соне Морозюк - фото №4
Сотрудничала с Притулой и копировала чужие работы: неожиданные факты о скандальной художнице Соне Морозюк - фото №5

Цікаво, що за час стосунків з Гринкевичем у Соні з'явилося 2 квартири та приміщення за 4,6 мільйона гривень, яке має стати галереєю. Морозюк запевняє, що житло їй придбав батько, а галерею вона купила на зароблені гроші. Крім нерухомості, за час стосунків з Романом у Соні з'явилася обручка Graff, яка коштує від 7 тисяч доларів, та чимало інших дорогих прикрас . Їх дівчина планує продати, а гроші віддати на армію.

Соня Морозюк співпрацювала з Укрпоштою, Укрзалізницею, дизайнером Русланом Багінським, Наталією Могилевською, Сергієм Притулою та малювала картини для "Голосу країни". Сама художниця стверджує, що її роботи є у багатьох зірок, серед яких Віталій Кім та навіть президент Володимир Зеленський.

Сотрудничала с Притулой и копировала чужие работы: неожиданные факты о скандальной художнице Соне Морозюк - фото №6
Сотрудничала с Притулой и копировала чужие работы: неожиданные факты о скандальной художнице Соне Морозюк - фото №7

Скільки коштують картини Соні Морозюк? Подейкують, що одну роботу художниці можна було придбати за 90 тисяч гривень.

А ще Соню Морозюк нерідко ловили на плагіаті. Багато вважають її роботи копією творчості нью-йоркських художників Джеймса Голдкрауна та Кріса Ріггса. У плагіаті Соню звинуватила й українська художниця Альона Крючкова. Морозюк скопіювала її картини, створені у 2018 році.

Співпрацювала з Притулою та копіювала чужі роботи: несподівані факти про скандальну художницю Соню Морозюк - фото №9
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, що Мережа вибухнула після новини про розрив стосунків Морозюк та Гринкевича. Не пропустіть смішні жарти та меми на цю тему.