На фронті трагічно загинув рекордсмен книги рекордів, стронгмен Олександр Білоконь

Знаменитості
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Відомий український паверліфтер, чемпіон світу та Європи Олександр Білоконь пішов з життя, боронячи рідну країну. Спортсмен загинув у боях з російськими загарбниками. Що про це відомо — розповідаємо на ХОЧУ.ua.

Трагічною новиною про смерть спортсмена повідомила Білоцерківська Організація Спорту "БОС". У дописі в  Facebook не зазначено, коли саме загинув Олександр Білоконь. Але відомо, що його життя обірвалося саме на фронті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Загиблий захисник був мобілізований у березні 2023 року. З того моменту Олександр героїчно чинив опір російським окупантам, які вдерлися на мирні українські землі. Однак відтепер йому навічно залишиться 32 роки, адже своє життя він поклав за незалежність і волю.

І знову страшна втрата для спортивної родини Білоцерківської міської територіальної громади – загинув Захисник України – стронгмен, Майстер спорту, Рекордсмен Книги рекордів України, Олександр Білоконь,

– сказано в публікації.

Олександр Білоконь був один з найсильніших людей України. У 2017 році він встановив рекорд України з переміщення тягача з причепом, заповненим людьми, а у 2020-му здобув звання майстра спорту з богатирського багатоборства. Ще через рік на Фіналі першої ліги стронгмену Білоконь встановив рекорд України з перетягування вантажівок.

На фронті трагічно загинув рекордсмен книги рекордів, стронгмен Олександр Білоконь - фото №1
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що не стало Діда Панаса. Відомий український актор пішов з життя у 82 роки.