11 українців увійшли до списку Forbes "30 до 30. Європа". У їх числі — продюсерка фільму "20 днів у Маріуполі"

Знаменитості
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото список 30 до 30
Фото: retailers.ua

Кожного року до списку "30 до 30. Європа" входять видатні люди віком до 30 років

Кожного року журнал Forbes публікує список 30 видатних особистостей у різних галузях. Цьогоріч до переліку потрапили одинадцятеро українців. Раніше ми публікували тогорічний рейтинг Forbes 30 найуспішніших українців до 30 років.

Серед осіб, які потрапили до списку “30 до 30. Європа" ввійшла і продюсерка найкасовішого документального фільму “20 днів у Маріуполі”. Найбільша кількість українців потрапила у категорії “технології”, розповідає babel.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Категорія “Технології”

Засновники юридичного стартапу Legal Nodes Маргарита Сівакова та Максим Малюк. Це стартап, який допомагає компаніям обходитися без юристів у штаті. Він базується у Лондоні.

Фахівчиня з кіберзахисту, криптопідприємниця і співзасновниця міжнародної компанії з кібербезпеки Hacken Євгенія Брошева . Компанія працює з криптовалютними компаніями, біржами та геймінговими проєктами та повідомляє про понад 1 200 клієнтів.

Співзасновниця і технічна директорка ШІ-стартапу Traces AI Вероніка Юрчук. Компанія надає відеоаналітику на основі ШІ для компаній у секторі безпеки. Технологія Traces AI використовує для розпізнавання характерні риси людини, а також її аксесуари та одяг, ПРИ ЦЬОМУ розмиваючи обличчя, щоб зберегти анонімність.

Категорія “Фінанси”

Партнери венчурного фонду Flyer One Ventures Олексій Єрмоленко та Олена Мажуга . За останні 5 років сума інвестицій фонду перевищила $40 млн. Фонд інвестував у компанії: GreenScreens, NewHomesMate, Competera та FintechFarm. Партнери вже потрапляли у цей список у 2022 році.

Категорія “Спорт та ігри”

Засновниця геймерського стартапу GameTree, який створює безпечний простір для геймерів, Дана Сидоренко. За допомогою ШІ платформа GameTree допомагає геймерам шукати ігрових партнерів. Даний сервіс орієнтований на жінок і ЛГБТК+ геймерів.

Ярослава Магучіх - українська стрибунка у висоту, чемпіонка світу у 2023 році і головна претендентка на “золото” на Олімпійських іграх у Парижі у 2024-му.

Категорія “Медіа і маркетинг”

Василіса Степаненко - позаштатна відеопродюсерка в Associated Press. Степаненко разом із відеографом Мстиславом Черновим та фотографом Євгеном Малолєткою була частиною команди творців документального фільму “20 днів у Маріуполі”, який цього року отримав “Оскар”.

Український підприємець і блогер Макс Клименко. Його аудиторія у TikTok, YouTube та Instagram налічує понад 5 млн підписників. Він є засновником комунікаційного агентства KLYM&CO, яке співпрацює з ООН, WWF, Google і Microsoft. Стартап має клієнтів у 25 країнах, для яких створює контент з порадами щодо карʼєри та бізнес-аналітики.

Категорія “Суспільні зміни”

Засновник онлайн-школи вивчення англійської мови Speaking club Владислав Перистий . У його команді Speaking club працює 45 людей. Кожного місяця вивчає мову на курсах від Speaking club близько 700 студентів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що Forbes розсекретив прибутки українських відомих зірок за 2023 рік. Хто саме з відомих особистостей найбільше отримав на музичних стримінгових сервісах, читайте у матеріалі.