Розалі з "Холостяка" стала цифровою речницею МЗС: перший ШІ-аватар отримав "зіркове" обличчя

Знаменитості
608
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Вікторія Ші
Фото: mfa.gov.ua

При цьому окрім зовнішнього вигляду, Розалі Номбре і Вікторія Ші ніяк не повʼязані між собою

Що може бути більш дивним, ніж перше створення цифрової особи з використанням технологій штучного інтелекту? Тільки те, що вона отримає обличчя ексучасниці "Холостяка" ставши візуальним символом української дипломатії. Міністерство закордонних справ України не соромиться використовувати неординарні методи для привертання уваги, і їх останній хіт — цифрова консульська представниця Вікторія Ші, створена на основі реальної людини.

Згідно з повідомленням МЗС, Вікторія Ші вже готова відзначитися на офіційних ресурсах, з'являючись на вебсайті та соцмережах відомства, а також брати участь у міжнародних телерадіоефірах. Наголошується, що її присутність не заміняє живого працівника, але є допоміжною. Про це розповіли у пресслужбі МЗС.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відомо, що кожний ролик-звернення Вікторії Ші матиме унікальний QR-код для перевірки автентичності відео. І хоча ця нова форма комунікації вкрай незвична, МЗС підкреслює, що цифрова речниця — лише допоміжний інструмент. Однак, за словами очільника відомства Дмитра Кулеби, це крок в майбутнє ефективної комунікації та допомоги українцям за кордоном, що економить час та ресурси.

Важливо зазначити, що консульська представниця та її реальний прототип є двома різними особами, а з офіційними коментарями від імені консульської служби МЗС виступає лише цифрова особа Вікторія Ші,
— наголошує міністерство.

Тобто, для такого нововведення Розалі Номбре безкоштовно погодилася стати прототипом цифрової помічниці. Однак сама вона не є консульською представницею, оскільки з офіційними коментарями від імені служби МЗС виступатиме лише цифрова Вікторія Ші.

Розалі Номбре
Фото: instagram.com/rosali_kovbasa
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно ветеран війни Олександр Терен зізнався, чи погодився б стати новим "Холостяком" . Адже в Мережі вже не раз підіймали обговорення стосовно нового сезону популярного проєкту.