"Міс Всесвіт Україна" 2023 Ангеліна Усанова стала переможницею конкурсу краси Miss Eco International-2024

Знаменитості
1 120
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Ангеліна Усанова
Фото: пресслужба

Українка вже прокоментувала свою перемогу на міжнародному конкурсі краси, завдяки чому вона стане Послом доброї волі ООН

Киянка Ангеліна Усанова, яка брала участь у конкурсі “Міс Всесвіт” , переможно представила Україну на міжнародному конкурсі краси Miss Eco International-2024, фінал якого сьогодні вночі відбувся в каїрському Triumph Hotel, у Єгипті. Головною метою конкурсу є популяризація важливості дбайливого ставлення до нашої планети та екології. Переможниця конкурсу стає Послом доброї волі ООН з питань екології та навколишнього середовища та отримає можливість реалізовувати важливі проєкти на благо планети.

Після декількох дефіле були визначені ТОП 5, а призові місця розподілилися наступним чином:

  • V Віце-Miss Eco International-2024 стала Valerie Avril з Індонезії

  • III Віце-Miss Eco International-2024 стала Fabiane Goia із Бразилії

  • II Віце-Miss Eco International-2024 стала Niki Danii з Канади

  • I Віце-Miss Eco International-2024 стала Chantal Schmidt, Філіпіни

  • Володаркою престижного звання Miss Eco International-2024 стала українка Ангеліна Усанова. Корону їй передала Miss Eco International-2023, представниця В’єтнаму, Nguyen Thanh Ha.

    Ангеліна Усанова
    Фото: пресслужба
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Окрім перемоги та отримання престижного титулу Ангеліна Усанова також отримала нагороди:

  • I місце у номінації Miss Eco Best Resort Wear за кращий пляжний лук; 

  • III місце серед еко-костюмів з костюмом “Світ у вогні”;

  • ТОП-5 кращих національних костюмів конкурс за костюм “Фенікс”;

  • ТОП-12 кращих виступів на Конкурсі Талантів, на якому вона виконала свою авторську пісню “Earth”.

Я неймовірна щаслива, що привезла в Україну титул такого рівня. Вже за місяць я стану Послом доброї волі ООН з питань екології та навколишнього середовища, щоб ще раз доносити до світової спільноти голос України, наголошувати на проблемах постраждалої природи, які несе вторгнення рф в Україну. Сьогодні я радію перемозі та вдячна за підтримку всім прихильникам. Особлива подяка моїй команді, яка в стислі терміни впоралась з підготовкою до конкурсу краси світового рівня,
— ділиться враженнями Miss Eco International-2024 Ангеліна Усанова.
Ангеліна Усанова
Фото: пресслужба

Тріумфальній перемозі Ангеліни Усанової на конкурсі краси Miss Eco International-2024, який тривав майже 10 днів в різних містах Єгипту, передувала напружена кількамісячна підготовка. Авторкою ідеї національного та екокостюмів стала український дизайнер Леся Патока. Національний костюм Ангеліни Усанової “Фенікс” був створений повністю з ресайклу. Для вбрання було використано понад 1500 пластикових ложок та більш як 500 пластикових ножів, які майстри знайшли на сортувальній станції. Головний убір створений зі шматків пластику та пластикових ножів. На секонд-хенді дизайнери шукали гардини, тюлі та штори. Камінці й стрази на сукні — не коштовні кристали від Swarovski, а зібрані із суконь, топів та майок, знайдених, знову ж таки, на секонд-хенді.

Ангеліна Усанова
Фото: пресслужба

Екокостюм Ангеліни Усанової мав назву “Світ у вогні” (Wildfires-англ.) Так само як і національний костюм, це вбрання створено із ресайкл-матеріалів та розкриває одну зі світових екологічних проблем. Корсет сукні оздоблений пластиковими пляшками червоного і чорного кольору, а також деталями, вирізаними з будівельних трубок. Створити екокостюм було складніше, ніж національний костюм, адже це костюм-трансформер. У костюмі приховали понад 5 метрів запринтованої тканини, яка під час виходу на сцену повинна створити ефект виверження потоків вулканічної лави.

Ангеліна Усанова
Фото: пресслужба

Кліп на пісню “Earth”, з якою Ангеліна виступила на Конкурсі Талантів Miss Eco International-2024, був презентований нею спеціально для Дня Землі, який відзначається 22 квітня. Відеокліп зняли в Києві, в холі Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського, бо саме там розташоване велетенське панно “Біль землі”, основною темою композиції якого є нагадування того, що наука повинна бути направленою на захист життя на Землі. І аж ніяк не навпаки. За сюжетом герої кліпу відвідують незвичний атракціон, де за допомогою спеціальних технологій кожен з охочих може фізично “відчути Землю”. Сама Ангеліна постає в образі вищого розуму — головної складової цієї технології, саме вона транслює візії у мозок інших героїв кліпу та контролює їх відчуття.

Перше місце на конкурсі краси Miss Eco International-2024  дуже велика і значна подія для нас. Україна давно не мала перемоги у світових конкурсах краси та от нарешті ми перемогли у дуже престижному конкурсі, який входить до п’ятірки кращих у світі. Я не стримувала сліз, та хочу, щоб ця перемога Ангеліни Усанової стала перемогою кожного українця зараз і надихнула наших людей, надала їм сил йти далі і вірити, що все буде добре!
— розповідає про задум кліпу Ангеліна Усанова.
Ангеліна Усанова
Фото: пресслужба
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Ангеліна Усанова розповіла, чому не потрапила в топ-20 на Міс Всесвіт 2023. Українка зізналася, що головним питанням для організаторів конкурсу є гроші.