У напруженому поєдинку з Ф'юрі, Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу в хевівейті (ВІДЕО)

Знаменитості
816
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Олександр Усик
Фото: Getty Images

Відбувся довгоочікуваний бій за звання абсолютного чемпіона світу з боксу у надважкій вазі між українцем Олександром Усиком та британцем Тайсоном Ф'юрі

Український чемпіон Олександр Усик (22-0, 14 КО), який нещодавно вчетверте став татом , увійшов в історію, здобувши перемогу над британським володарем титулу WBC Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО). Українець став першим абсолютним чемпіоном у суперважкому дивізіоні епохи чотирьох поясів. Захопливий поєдинок відбувся на Kingdom Arena в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія, і завершився роздільним рішенням суддів: 115:112, 113:114, 114:113 на користь Усика.

З самого початку поєдинку Усик діяв активніше, постійно атакуючи суперника. Ближче до середини бою Ф'юрі зумів вирівняти становище, відзначившись хорошим шостим раундом, під час якого завдав кілька потужних ударів українцю. Проте Усик не тільки витримав натиск, але й перехопив ініціативу. Адже у восьмому раунді Олександр завдав точного удару, поціливши Ф'юрі в ніс, що спричинило кровотечу у британця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дев'ятий раунд став переломним моментом бою: після серії точних ударів Усика, "Циганський король" повис на канатах, а рефері розпочав відлік — лише на рахунок вісім Ф'юрі зміг піднятися, і одразу після поновлення бою пролунав гонг. Завершальні раунди пройшли під контролем Усика, який впевнено йшов вперед та переважав суперника. Це призвело до його перемоги роздільним рішенням суддів.

Перемога над Ф'юрі також принесла Усику титул лінійного чемпіона, який передається від переможеного до переможця. Судді високо оцінили зусилля українського чемпіона, віддавши йому заслужену перемогу роздільним рішенням. Бій тривав усю дистанцію, і два з трьох суддів віддали перевагу Усику.

Олександр Усик
Фото: Getty Images
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що Олександр Усик відзначився успіхом не тільки в боксі. Адже нещодавно чемпіон світу з боксу написав хіт для учасника Нацвідбору .