Руслані — 51! Цікаві факти про першу українську співачку, яка перемогла на Євробаченні

Знаменитості
777
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Співачка Руслана, фото
Фото: instagram.com/ruslana.lyzhychko/

З нагоди дня народження Руслани ділимось найцікавішими деталями її життя

Сьогодні, 24 травня, співачка Руслана Лижичко перегорнула ще одну сторінку свого яскравого, цікавого та дуже талановитого життя. На її піснях зростало ціле покоління, а її ім'я, безсумнівно, увійшло в історію України. Цікаві факти з особистого життя та біографії зірки читайте в нашому матеріалі!

13 цікавих фактів з біографії Руслани

Related video

Руслана Лижичко народилась 24 травня 1973 року у Львові. Вік — 51 рік. Знак Зодіаку — Близнюки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Співачка веде здоровий спосіб життя та активно займається спортом, завдяки чому має вельми струнку фігуру. Зріст Руслани — 164 см, а вага — 49 кг.

Руслана почала популяризувати колядки та традиції святкування Різдва. З 1996 року вона влаштовувала великі різдвяні концерти.

Альбом "Дикі танці" став першим в Україні, який отримав нагороду "Платиновий диск" у 2003 році. За 100 днів із моменту релізу було продано понад 100 000 ліцензійних копій.

Руслана стала першою українкою, яка здобула перемогу на пісенному конкурсі Євробачення у 2004 році та привезла його до України. У Туреччині вона також встановила рекорд за кількістю балів — 280, отримавши бали від усіх країн-учасниць, окрім Швейцарії.

Трек "Wild Dances" став першим від українського артиста, який залишався у топі музичних чартів 14 країн протягом 97 тижнів та потрапив до Europe Top 100. А ось альбом Руслани "Wild Dances" став першим українським альбомом, який отримав понад 20 платинових дисків у різних країнах світу.

Руслана стала першим національним Послом доброї волі ООН міжнародної організації UNICEF в Україні, приєднавшись до плеяди світових зірок-благодійників.

Також співачка стала першою українкою, яка отримала нагороду найвідважніших жінок планети International Women of Courage Award. Цю нагороду, яка щорічно вручається Держдепартаментом США десяти жінкам з усього світу, Руслана отримала з рук Мішель Обами у 2014 році.

Співачка Руслана, фото
Фото: instagram.com/ruslana.lyzhychko/

Руслана Лижичко піклується про екологію планети словом і ділом. Її будинок на 100% енергоефективний, забезпечуючись енергією сонця, води та землі. А ще вона влаштувала концертне шоу на 100% чистої енергії та стала першою українкою — Амбасадором відновлюваної енергії у світі у 2018 році.

Співачка Руслана, фото
Фото: instagram.com/ruslana.lyzhychko/

Співачка Руслана є прототипом головної героїні роману Марини та Сергія Дяченків "Дика Енергія. Лана". 

Також Руслана стала однією з 36 українок, чиї обличчя та силуети стали прообразами української серії ляльок "Барбі".

Особисте життя зірки завжди цікавить прихильників. Руслана Лижичко одружена. З Олександром Ксенофонтовим вона побралась у 1995 році. Час від часу в Мережі можна зустріти новини про те, що Руслана Лижичко стала мамою, але вони неправдиві. Дітей у співачки немає. В одному з інтерв'ю вона натякнула, що в них з чоловіком довгий час не виходило через те, що її організм постійно виснажений, а потім вона зрозуміла, що не хоче бути мамою.

Сьогодні Руслана Лижичко продовжує вести активне соціальне життя. Зірка не дає світовій спільноті забувати війну, дає концерти в Україні та випускає нові пісні. До речі, на свій день народження Руслана презентувала новий трек "Буйна".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть 11 цікавих фактів про українського співака Ivan NAVI. Він хотів стати ченцем та займався боксом.