Парамедикиня Ірина Цибух, яка "розірвала" Мережу виконанням "Contra spem spero!", загинула на війні за кілька днів до свого 26-річчя

Знаменитості
1 019
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Ірина Цибух
Фото: instagram.com/cheka_tsybukh

25-річна парамедикиня "Госпітальєрів" Ірина Цибух з позивним "Чека" пішла з життя прямо під час ротації на Харківському напрямку

29 травня 2024 року під час ротації на Харківщині трагічно загинула 25-річна парамедикиня Ірина Цибух, відома під позивним Чека. Багато хто знає її, як “госпітальєрку”, яка мала активну громадянську позицію , рятувала життя бійців на передовій та навіть “розірвала” Мережу виконанням вірша Лесі Українки "Contra spem spero!" ("Без надії сподіваюсь") з бандуристкою Мариною KRUTЬ.

Новину про загибель Чеки повідомили на офіційній сторінці "Госпітальєрів" у Facebook. 1 червня їй мало виповнитись 26 років, але до свого дня народження Ірина Цибух не дожила лише декілька днів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як відомо, в лютому 2022 року Ірина приєдналася до добровольчого батальйону, де швидко стала старшою екіпажу. Ірина активно займалася евакуацією поранених та наданням домедичної допомоги в найнебезпечніших місцях. Останнім часом вона знаходилася на Харківщині, де і загинула, під час ротації.

Здається, що це сон. Що зараз ти вийдеш на звʼязок і ми почуємо твій голос.
Вчора під час ротації на Харківському напрямку не стало нашої Чеки — Госпітальєрки Ірини Цибух. За кілька днів до свого Дня Народження.
01.06.1998 — 29.05.2024
У нас немає слів. Ніхто досі не вірить в те, що сталося.
Це невимовний біль та неймовірна втрата не тільки для батальйону — для всієї України,
— йдеться у піблікації.
Ірина Цибух
Фото: facebook.com/hospitallers
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що на фронті загинула відома українська журналістка Алла Пушкарчук. Медійниця потрапила під ворожий обстріл, який забрав її життя.