Ще одна гірка втрата… На війні загинув український поет Тарас Ілля

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Тарас Ілля помер, фото
Поет Тарас Ілля. Фото: колаж Хочу!

Світло поезії згасло на фронті...

Не встигли ми відійти від новини про смерть зірки "Ліги сміху" Юрія Рябченка, як сталась ще одна трагедія. На фронті, мужньо захищаючи нашу країну від ворога, загинув поет Тарас Ілля. Детальніше про це читайте далі в нашому матеріалі.

Стало відомо, що на війні загинув український поет Тарас Ілля. Про смерть чоловіка повідомила виконавча продюсерка "Громадського радіо" Анна Море. Вона зазначила, що похорон відбудеться 24 вересня о 14:20 на Алеї героїв Лісового цвинтаря в Києві:

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Якщо ви знали Тараса, чули його вірші чи легенди про привида парку Шевченка — прийдіть, будь ласка. Приносьте лише живі квіти.

Тараса Іллю мобілізували до армії в червні 2024 року. Він закінчив Інститут філології КНУ імені Тараса Шевченка, а у 2013 році став лауреатом премії Олеся Гончара за збірку поезій "Коріння океану".

Тарас належав до фанатського руху "Динамо" Київ. А в поетичних колах його називали "Генералом".

Батьки Тараса — відомі поети. Мама, Валентина Отрощенко, представниця Національної спілки письменників України з 1991, а також авторка збірок "Віра" та "В зозулиній тиші". Батько, Валерій Ілля, був представником Київської школи поезії, лауреатом літературної премії імені Василя Симоненка. Не так давно він теж пішов з життя.

Передам побажання пані Валентини. Вона поховала чоловіка, а тепер ховатиме сина, і їй дуже важко. Валентина Іванівна дуже просить, аби прийшли ті, хто знали Тараса, вчилися разом з ним в Шевченка або чули його вірші,
— зазначила Анна Море.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також днями стало відомо, що з життя пішов британський актор Девід Грем. Він був голосом дідуся Свинки Пеппи.