Готували навшпиньках і на підставках: як пройшов 9 випуск 12 сезону "МастерШеф" та хто покинув кулінарний проєкт

Мастер Шеф
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

9-й епізод розпочався з поверненням шеф-кухаря Євгена Клопотенка, відомого своїми досягненнями у піднесенні української кухні, включаючи визнання українського борщу як об'єкта спадщини ЮНЕСКО. Він також впровадив зміни у харчуванні в садках і школах, виводячи їх з радянської системи харчування. А ще саме цей чоловік годує іноземні делегації, які прибувають до України. На проєкті "МастерШеф" він провів майстер-клас для учасників 12 сезону, присвячений використанню українських етнічних спецій. Як пройшов новий дев'ятий випуск  кулінарного проєкту і хто покинув шоу? Розповідаємо у нашому матеріалі!

В цьому майстер-класі використовувалися 10 українських спецій, які подали для дегустації аматорами. З цих спецій Євген Клопотенко використав лише п'ять у своїй страві. А учасникам потрібно було визначити, які саме.

Готували навшпиньках і на підставках: як пройшов 8 випуск 12 сезону "МастерШеф" та хто покинув кулінарний проєкт - фото №1
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найкращим у цьому завданні став Руслан, який отримав 8 балів, вгадавши всі компоненти страви. Марина та Оксана отримали чорні фартухи за порушення правил конкурсу, а Мирослава отримала чорний фартух за найнижчий бал.

Готували навшпиньках і на підставках: як пройшов 8 випуск 12 сезону "МастерШеф" та хто покинув кулінарний проєкт - фото №2

У другому конкурсі учасникам було запропоновано приготувати гуцульські кулінарні шедеври та прославити їх смак. Проте не всім це завдання вдалося виконати. Учасниця Юля Марковецька подала страву, яка була майже непридатною для споживання, тож вона отримала чорний фартух.

Готували навшпиньках і на підставках: як пройшов 8 випуск 12 сезону "МастерШеф" та хто покинув кулінарний проєкт - фото №3

Хто залишив "МастерШеф" у 9 випуску 12 сезону?

У битві чорних змагалися Оксана, Марина, Юля і Мирослава. У цьому завданні їм довелося готувати на високих підставках, намагаючись пригадати смак дитячої їжі. Проте підставок було всього дві, тому аматорам довелося готувати в парах.

Готували навшпиньках і на підставках: як пройшов 8 випуск 12 сезону "МастерШеф" та хто покинув кулінарний проєкт - фото №4

Покинула проєкт у 9-му епізоді 12 сезону "МастерШеф" Марина Швець. Дівчина мала досвід у галузі кулінарного мистецтва та ресторанного бізнесу, але не впоралася з цим завданням.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що раніше в Мережі викликала фурор новина про те, що фіналіст "МастерШеф" Гриценко  опублікував романтичне фото  з суддею шоу Мартиновською. Він назвав Ольгу богинею і розповів, які між ними стосунки.