Дочки-матері: як покращити стосунки мами з дорослою донькою

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

5 порад для довірливих стосунків
Стосунки між мамою і донькою. Фото: aperepelitsa.com.ua

5 речей, які допоможуть зміцнити емоційний зв'язок

У дитинстві донька відчуває тісний зв’язок з мамою через обійми, дотики та поцілунки. Важливо не зіпсувати відносини і з подорослішанням зміцнити емоційний зв’язок та бути для дитини справді найкращою мамою.

Для того, щоб у дорослому віці покращити зв’язок з мамою та досягти гармонічних стосунків, важливо дотримуватися деяких рекомендацій. Щоб відчувати довіру та розуміння, візьміть на озброєння кілька правил, радить tsn.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Поради для довіри і зміцнення зв’язку

  • Не варто тиснути і нав’язувати свою думку. Важливо слухати і чути своїх дітей, а не вважати свою думку головною у будь-якому випадку. Не очікуйте занадто багато, тоді дитина буде вам довіряти і цінувати ваші слова.

  • Довіряти. Донька має бути впевненою, що мама завжди підтримає та буде на її боці. Тоді вона зможе у будь-який момент прийди за порадою і допомогою.

  • Важливо слухати. З дитинства вислуховуйте свою доньку про всі речі, які трапляються у її житті. Так вона знатиме свою важливість.

  • У дітей можна вчитися. Не будьте для дитини лише вчителем та наставником, адже вона може навчити вас багатьох важливих речей, якщо уважно прислухатися.

  • Особистісні кордони. Важливо навчити доньку вибудовувати свої кордони і окреслювати межі і не порушувати їх. Це важливо для побудови комунікацій з людьми у майбутньому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про ознаки токсичних батьків, які руйнують життя дітей. Розпізнати таку поведінку можна за важливими показниками.