Як знайти першу роботу: інструкція для пошуку

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Перша робота потребує пошуку
Пошук роботи. Фото: loda.gov.ua:

Пошук першої роботи вимагає уважності та зосередженості

Перша робота - це здобуття неоціненного досвіду. Тому для пошуку потрібно докласти зусиль і обирати те, що насправді подобається, адже на роботі ми проводимо третину свого життя. Неважливо, шукаєте ви підробіток на літо чи постійне місце - поставтеся до цього з усією відповідальністю.

Для того, щоб уникнути помилок і переживань diia підготувала кілька слушних порад для тих, хто прагне знайти першу роботу. Врахуйте їх, щоб відшукати для себе справді хороший варіант, який зможе задовольнити вас повністю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як знайти першу роботу

Скласти перелік своїх знань, вмінь і навичок, так можна визначити свою цінність для роботодавця навіть за відсутності досвіду.

Обрати вакансію, яка потребує мінімум досвіду. Проаналізуйте ринок праці. Складіть список компаній у яких хотіли б працювати.

Створити резюме в якому вам потрібно чесно та правдиво описати роботодавцю свій досвід роботи, освіту, а також навички, знання, досягнення та бажану зарплату. Також у резюме варто вказати:

  • громадську роботу;

  • участь у волонтерських проєктах;

  • стажування;

  • нагороди;

  • сертифікати;

  • підробітки (навіть якщо це була некваліфікована робота);

  • також сюди можна додати студентські проєкти, де ви брали участь і якими пишаєтесь. Тільки не забуде докладно розказати про свою роль у проєкті та яких саме результатів вам вдалося досягти.

Розкажи світові, що знаходишся у пошуку роботи. Скористайся для пошуку персональними ресурсами: пост на сторінці Фб, поспілкуйся зі знайомими активістами, відвідай соцмережі громадських організацій, поглянь на інформаційний портал служби зайнятості у розділ вакансії.

Знайти першу роботу на офіційному рівні допоможе Державний центр зайнятості. Також можна скористатися для пошуку work.ua, Rabota.ua, UA.Jooble.org, OLX, Trud.com.

Відправ резюме та готуйся до співбесіди.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як поводитися на співбесіді, щоб не нервувати. Адже іноді “питання з зірочкою” можуть збити з пантелику.