Як відповідати на "питання з зірочкою" на співбесіді: цінні підказки для тих, кому страшно імпровізувати

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінки на співбесіді
Фото: odesa.novyny

Важливі підказки, які допоможуть правильно відповідати на співбесіді

До співбесіди важко підготуватися, адже зовсім невідомо, які питання будуть ставити рекрутери. Проте існують найпоширеніші з них, до яких можливо підготувати відповіді і порепетирувати їх перед дзеркалом та зазначити, про які речі не говорити на співбесіді.

Під час розмови з працедавцем можна очікувати на різноманітні питання, адже про вас можуть захотіти дізнатися більше. Тому потрібно знати, як відповідати на хитрі питання та яких помилок варто уникати, розповідає work.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому ви звільнилися?

Одне з перших найрозповсюдженіших запитань. Тут метою є дізнатися, чому ви у пошуку нової роботи та якими словами згадуєте про попереднього працедавця. Для вдалої відповіді потрібно дізнатися інформацію про місце роботи, на яке претендуєте, цілі організації, зростання та розвиток. При відповіді зосередьтеся на позитивних моментах і уникайте критики попереднього місця роботи.

Розкажіть про себе

Від вашої відповіді залежить стиль спілкування та довіри і перше враження яке складуть про вас працедавці. Відповідь має містити загальну інформацію про освіту, досвід та навички. Надайте приклади, які показують ваші найкращі сторони, але не декламуйте резюме напам’ять.

Назвіть слабкі сторони

Інтерв’юера цікавлять ваші особистісні риси і прагнення до кар’єрного зростання. Найкраще, відповідати чесно. Не потрібно зосереджуватися на тому, що вам бракує навичок для цієї посади, краще підкреслити бажання швидко навчатися.

На яку зарплату очікуєте?

Не варто називати вашу попередню зарплату і вказувати конкретну бажану суму. Можна назвати можливий діапазон, адже, можливо, вам хотіли запропонувати більше.

Чому ми повинні найняти вас?

Тут метою є дізнатися ваші сильні сторони та кращі якості. Як відповідати - потрібно визначити якості та набори навичок, які можуть стати ключовими для успіху в цій роботі та надати декілька прикладів на підтвердження того, що вони у вас присутні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, про які речі можна і збрехати на співбесіді. Адже не на всі питання потрібно відповідати правдиво.