Як оживити кімнатні квіти, які почали "вмирати": незвичний спосіб від квітникарів

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Мошка призводить до гибелі вазонів
Хвороби кімнатних рослин. Фото: pixnio.com

Допоможіть рослинам впоратися з хворобами

Іноді кімнатні квіти починають раптово хворіти та в’янути. Щоб не втратити розкішні вазони, потрібно приділити їм трохи уваги. Особливо чутливими рослини стають у холодну пору року.

Якщо на листі відсутні ушкодження та дірки, а рослина просто жовтіє та всихає, причиною можуть бути шкідники. Допомогти вазону впоратися з проблемою може хитрий лайфхак, рекомендує ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Не потрібно одразу бігти у магазин за спеціальною хімією. “Ліками” тут можуть стати коробка звичайних сірників. Просто встроміть у кожен горщик 2-3 сірники головками вниз. За кілька днів ви помітите значні покращення у зовнішньому вигляді рослин.

Найчастіше кімнатні рослини можуть страждати від заселення мошками, яких не помітити неозброєним оком. Цим шкідникам дуже не подобається запах сірки, який вони відчувають від сірників. Тому вони намагаються якнайшвидше покинути обжите місце і втікти якомога далі.

Через 4-5 днів поміняйте сірники на свіжі. Достатньо 1-2 процедур, щоб мошка більше не докучала кімнатним рослинам.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Іноді після принесення додому нової рослини, можна помітити, що у будинку завелися таргани. Не “грішіть” на неохайних сусідів, адже причиною може бути новий вазон.