Стоп-список: кімнатні рослини, які не можна ставити поруч одна з одною

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

група вазонів у кімнаті
Зелена садиба / Не всі кімнатні рослини - добрі сусіди

Вони будуть поганими сусідами один для одного

Ми розповідали, яку рослину варто посадити, щоб прогнати з дому павуків . Тепер ділимось ймовірною причиною, через яку ваші рослини ростуть і в'януть. 

Йдеться про те, деякі кімнатні квіти не можна ставити поруч. Буває, що ви надали вазонкам достатньо світла, вологи та добрив, але вони все одно не ростуть і в'януть. Причина може бути в невдалому сусідстві. Детально розповідаємо про це разом із Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Є деякі пари кімнатних квітів, що не уживаються одна з одною. Їхнє сусідство може призвести до:

  • В'янення

  • Загибелі

  • Відсутності цвітіння

Які квіти не люблять інших

Фіалка не любить сусідства з запашним горошком і конваліями. Аромат горошку має негативний вплив на фіалку, а конвалії можуть призвести до її загибелі.

Антуріум і спатифілум, або "чоловіче" і "жіноче щастя" не варто ставити поруч. Їхнє сусідство може призвести і до засихання, і до опадання бутонів.

Каланхое і молочаю варто ретельно добирати сусідів. Розмножуючись насінням, вони можуть шкодити іншим рослинам, наприклад, китайській троянді або лілії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спостерігайте за своїми рослинами і пересаджуйте їх, якщо вони не ладнають одна з одною. Також ми розповідали, в які горщики не варто садити фіалки .