Як покращити якість шкіри навколо очей без візитів до косметолога: 5 простих способів

Догляд за обличчям і тілом
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Ідеальна шкіра без косметолога - це реально! Фото: pexels.com

Щоденна турбота про власну шкіру - запорука успіху!

Шкіра навколо очей максимально вразлива. Саме на повіках проявляються перші ознаки старіння, зморшки, сухість. А темні кола та мішки під очима можуть сигналізувати навіть про якісь внутрішні хвороби. Якщо у вас їх немає, а шкіра навколо очей все одно виглядає не найкращим чином, можливо, ви неправильно за нею доглядаєте?

Звичайно, найкраще було б відвідати косметолога та зробити декілька високоефективних процедур догляду за віками із професійною косметикою. Але все одно і домашній догляд має бути правильним. Він продовжить дію процедур у майстра. А якщо йти до косметолога немає бажання, то шкірою навколо очей можна зайнятися і вдома.

Ось 5 простих, але дієвих способів, як повернути шкірі навколо очей гладкість, свіжість та красу, та підтримувати їх постійно без візитів до салону.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спосіб № 1: правильно умивайтеся

Дуже часто ніжна і тонка шкіра повік страждає від агресивного механічного впливу. Умивання жорсткою водопровідною водою, демакіяж невідповідними засобами, тертя спонжами, ватними дисками або рушником негативно впливає на шкіру. Вона розтягується, а потім дуже довго відновлює свій стан. Тонка шкіра навколо очей не така еластична, як на інших ділянках обличчя, тому довго стає на місце. Можуть виникнути заломи, які переростають у зморшки.

Змивайте макіяж очей спеціальним засобом (молочком, тоніком, міцелярною водою). Нанесіть засіб на ватний диск і покладіть на повіку. Потримайте 15-20 секунд і обережно промокніть. Макіяж повинен розчинитись і легко видалитись. Умиватися потрібно подушечками пальців, використовуючи нейтральні пінки, що щадять, або гелі. Не змивайте їх водопровідною водою. Використовуйте бутильовану або кип'ячену, трохи теплу, але не гарячу чи холодну.

І не тріть очі рушником, та й взагалі нічим не тріть, не чухайте їх пальцями, не розтягуйте повіки. З тієї ж причини не рекомендується спати обличчям у подушку, щоб не з'явилися заломи та зморшки. Багато хто радить шовкові наволочки, тому що вони гладенькі.

Спосіб № 2: активно зволожуйте шкіру повік

Як доглядати за шкірою навколо очей - професійні поради для домашнього догляду
Шкіра повік потребує регулярного зволоження. Фото: www.pexels.com

Обирайте спеціальний крем для шкіри навколо очей. Не варто користуватися одним кремом для всіх ділянок обличчя. Повіки найбільше потребують глибокого зволоження. Їхня тонка шкіра практично повністю позбавлена ​​жирового прошарку, на відміну від інших ділянок обличчя. Цей прошарок відповідає за утримання та накопичення вологи в шкірі. А тонка шкіра навколо очей не може впоратися із утримуванням вологи самостійно, тому їй завжди потрібно допомагати.

Вибираючи крем для повік, краще брати і денний, і нічний. Денний додатково захищатиме від УФ-випромінювання, а нічний – інтенсивно живити шкіру протягом сну. Почитайте склад: у кремі для повік має бути гіалуронова кислота, колаген, еластин, ретинол, пептиди, натуральні екстракти рослин, вітаміни А, С, Е, В3 і т.д. Ці інгредієнти добре зволожуватимуть і живитимуть шкіру. Не забувайте користуватися кремом регулярно вранці та ввечері, а якщо є можливість – то і серед дня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спосіб № 3: робіть маски та легкий масаж

У косметологічному салоні для відновлення шкіри повік вам запропонували б саме це: очищення шкіри, потім нанесення маски або сироватки інтенсивної дії. Ці засоби повинні побути на шкірі деякий час, щоб дати свій ефект. Після цього залишки засобу змивають, а на шкіру наносять додатково зволожуючий крем та акуратно масажують повіки. Але все це можна зробити і вдома, важливо тільки робити це правильно.

Купити маски та сироватки для шкіри навколо очей можна у багатьох косметичних магазинах чи аптеках. Є спеціальні масляні ампулки, якими можна користуватися додатково до основного догляду 1-2 рази на тиждень. Ось із ними якраз добре робити масаж. Розподіліть засіб і акуратно масажуйте повіки подушечками пальців. Пам'ятаєте? Ніякого тертя та сильних натискань. Рухайтеся масажними лініями і обережно барабаньте подушечками по шкірі. Це активізує кровообіг.

Спосіб №4: не зловживайте патчами

Чому не можна часто використовувати патчі під очі
Патчі не заміняють ані крему, ані сироватки! Фото: freepik.com

Патчі – це справді знахідка для багатьох. Набряклість з ранку? Знімуть патчі. Сухість і тьмяність? Зволожать патчі. Темні кола? Навіть із цим вони впораються при регулярному застосуванні. Але річ у тому, що патчі замислювалися спочатку як SOS-засіб. Їх краще використовувати дійсно тоді, коли потрібно швидко привести себе до ладу або перед відвідуванням важливого заходу. Вони мають миттєву, але недовговічну дію. Використовувати їх як основний догляд не варто.

Патчі не замінять креми та сироватки. Зате нанісши на віки маску або ампулку 1-2 рази на день, зверху можна наклеїти патчі. Вони не дадуть засобу швидко висохнути, а під ними він діятиме на шкіру довше та ефективніше. Патчі також стануть чудовим помічником, коли ви їдете кудись на відпочинок і не хочете брати із собою всю косметичку. У такому разі їх сміливо можна використовувати, а також при перельотах та тривалих переїздах. Але зловживати точно не треба.

Спосіб № 5: не мружтеся

У вас поганий зір і ви постійно мружитеся, щоб роздивитися щось навколо? Чому б не купити окуляри у модній оправі чи контактні лінзи? Так ваш життєвий комфорт підвищиться у рази, а загроза появи мімічних зморшок відсунеться на кілька років уперед. Якщо постійно мружитися, з'являються складки. Спочатку вони розгладжуються самі собою, але пізніше можуть перетворитися на зморшки, і навіть глибокі.

Те саме стосується і сонцезахисних окулярів. Навіть якщо у вас чудовий зір, вам все одно заважатиме яскраве сонце. Без сонячних окулярів ви знову ж таки постійно будете мружитися, що загрожує появою зморшок. До того ж темні окуляри, особливо великі (це дуже модно!), додатково захищають шкіру повік від шкідливого УФ-випромінювання. З ними вам не загрожує сухість, лущення шкіри та поява пігментних плям.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як бачите, при правильному догляді за шкірою навколо очей вам не обов'язково відвідувати косметолога. Регулярна турбота про повіки зробить ваші очі яскравішими і красивішими, надовго збереже молодість і свіжість!

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.