Мас-маркет чи професійні засоби для догляду? Яка різниця та що краще обрати для себе

Догляд за обличчям і тілом
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка вибирає косметику в магазині
Фото: monplatin.

Засоби по догляду потрібно обирати уважно і читати склад продукту

На полицях магазинів досить великий вибір засобів по догляду для шкіри обличчя та тіла на будь-який смак і гаманець. Але обирати косметичні продукти для себе потрібно уважно вивчаючи склад на етикетці, особливо, якщо у вас схильна до алергії чи чутлива шкіра.

Хочу! пропонує розглянути різницю між засобами по догляду з мас-маркету та професійними продуктами. Це дозволить оцінити склад, характеристики, призначення, вплив на шкіру та обмеження у використанні, розповідає prostyle.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Основні відмінності професійного догляду і мас-маркету

Склад. Засоби професійної косметики відносяться до космецевтики, а це означає, що вона працює на клітинному рівні і на далеку перспективу. У своєму складі вони містять до 98% активних інгредієнтів, а косметика з мас-маркету у складі має лише 0,6-7% активних інгредієнтів.

Результат і якість сировини, яка використовується. Виробники професійних засобів приділяють значно більше уваги вмісту флакона, а не його зовнішньому вигляду. Тоді як мас-маркет продає більше продукції у привабливому, яскравому упакуванні. Професійні засоби розробляють у спеціальних лабораторіях заводів-виробників, транспортують і зберігають з дотриманням відповідних умов.

Запах і алергічні реакції. Професійні засоби максимально гіпоалергенні, тоді як продукти з мас-маркету не завжди відповідають вимогам.

Влив на конкретні ділянки. Професійні засоби володіють можливістю впливати на конкретні проблемні частини за рахунок біологічно активних речовин.

Обмеження використання. Професійні засоби підходять для використання у салоні, окрім домашньої лінії професійних засобів, адже для роботи з такими продуктами необхідні знання та навички фахівця.

Якщо ви прагнете розв'язати якусь проблему - зверніть свою увагу на аптечний сегмент. Серед професійних лінійок також можна відшукати цілком бюджетні варіанти для догляду. А до засобів з мас-маркету потрібно ставитися вкрай обережно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, на що звертати уваги при виборі косметичних засобів для чутливої шкіри . Як обрати саме таку, яка найменше подразнюватиме шкіру.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.