Мас-маркет чи професійні засоби для догляду? Яка різниця та що краще обрати для себе

Догляд за обличчям і тілом
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка вибирає косметику в магазині
Фото: monplatin.

Засоби по догляду потрібно обирати уважно і читати склад продукту

На полицях магазинів досить великий вибір засобів по догляду для шкіри обличчя та тіла на будь-який смак і гаманець. Але обирати косметичні продукти для себе потрібно уважно вивчаючи склад на етикетці, особливо, якщо у вас схильна до алергії чи чутлива шкіра.

Хочу! пропонує розглянути різницю між засобами по догляду з мас-маркету та професійними продуктами. Це дозволить оцінити склад, характеристики, призначення, вплив на шкіру та обмеження у використанні, розповідає prostyle.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Основні відмінності професійного догляду і мас-маркету

Склад. Засоби професійної косметики відносяться до космецевтики, а це означає, що вона працює на клітинному рівні і на далеку перспективу. У своєму складі вони містять до 98% активних інгредієнтів, а косметика з мас-маркету у складі має лише 0,6-7% активних інгредієнтів.

Результат і якість сировини, яка використовується. Виробники професійних засобів приділяють значно більше уваги вмісту флакона, а не його зовнішньому вигляду. Тоді як мас-маркет продає більше продукції у привабливому, яскравому упакуванні. Професійні засоби розробляють у спеціальних лабораторіях заводів-виробників, транспортують і зберігають з дотриманням відповідних умов.

Запах і алергічні реакції. Професійні засоби максимально гіпоалергенні, тоді як продукти з мас-маркету не завжди відповідають вимогам.

Влив на конкретні ділянки. Професійні засоби володіють можливістю впливати на конкретні проблемні частини за рахунок біологічно активних речовин.

Обмеження використання. Професійні засоби підходять для використання у салоні, окрім домашньої лінії професійних засобів, адже для роботи з такими продуктами необхідні знання та навички фахівця.

Якщо ви прагнете розв'язати якусь проблему - зверніть свою увагу на аптечний сегмент. Серед професійних лінійок також можна відшукати цілком бюджетні варіанти для догляду. А до засобів з мас-маркету потрібно ставитися вкрай обережно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, на що звертати уваги при виборі косметичних засобів для чутливої шкіри. Як обрати саме таку, яка найменше подразнюватиме шкіру.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.