Якою б гарною не була ця річ - краще залиште її у магазині: що не можна купувати у секонд-хенді

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Заборонені для купівлі речі з секонд-хенду
Що не можна купувати у секонді. Фото: Хочу!

Ці речі заборонено тягнути додому з секонду

Шопінг у секонд-хендах стає популярнішим з року в рік. Адже саме тут можна придбати якісні, стильні та навіть брендові речі за сущі копійки. Лише зауважте собі перелік речей, які краще залишити у магазині.

Проте варто знати, які з речей категорично не можна купувати у таких магазинах. Це може становити серйозну небезпеку, розповідає дерматолог Катерина Бакіко в Instagram.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Що треба зробити з речами, які придбані у секонді

Завжди мийте/очищайте/періть речі, які ви щойно купили у секонд-хенді. Прати краще у машинці при температурі 60 градусів та обов’язково попрасувати. Взуття та капелюхи потрібно продезінфікувати. Це варто робити навіть з речами, які вам дали близькі родичі чи друзі.

Дезінфікуючі розчини, якими обробляють партії секонд-хенд одягу, які прямують в Україну, можуть подразнювати шкіру, тому теж варто очищати одяг перед застосуванням,
каже дерматолог.

Якщо купуєте дитячі іграшки - оглядайте їх чи немає тріщин, уламків, неприкріплених деталей об які можна поранитись або відчепити і проковтнути. Іграшки також мийте та дезінфікуйте розчинами.

Не купуйте вживані автокрісла та шоломи для дітей, адже ви не знаєте історії цього предмету, умов зберігання (мороз, удари), через це воно може бути пошкоджене.

Під забороною і придбання дитячих ліжечок секонд-хенд. Адже стандарти виготовлення змінились у 2011 році, які врахували попередні недоліки у безпеці, і були вдосконалені (до прикладу, висота бортиків тощо).

Що ще не варто купувати у секонд-хенді

  • Косметику;

  • засоби з догляду;

  • дитячі багаторазові підгузки;

  • дитячі візочки;

  • кисті для макіяжу;

  • спідню білизну;

  • купальники;

  • ліки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми пропонували надійний спосіб прибрати запах секонду з одягу. Не доведеться навіть сто разів прати.