Канікули не за горами: які області скасують відпочинок, а у яких все буде по плану

Діти
623
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Деякі школи матимуть канікули, а деякі - об'єднають їх з зимовими
Осінні канікули для школярів. Фото: school54

Школярі з нетерпінням очікують на початок осінніх канікул

Осінніх канікул діти, які навчаються очно очікують з неабияким нетерпінням. Проте цьогоріч, попри встановлений графік канікул у деяких областях школи планують скасувати їх та об’єднати з зимовими.

Багато школярів зможуть відпочити від завдань вже наприкінці жовтня. А у яких областях канікули скасовуватимуться, розповідає rbc.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Міністерство освіти і науки України вказало, що навчальний рік 2024-2025 в Україні розпочинається 2 вересня 2024 року і завершиться 30 червня 2025 року. Тривалість та структура навчального процесу встановлюється самостійно кожною школою у межах навчального року.

Рекомендація МОН - провести осінні канікули з 28 жовтня до 3 листопада, але кожна школа має право змінювати дати на свій розсуд враховуючи епідеміологічну, безпекову ситуацію та наявність опалення у класах. Деякі регіони розпочнуть канікули раніше, а деякі взагалі скасують їх.

Так, очільник Полтавської обласної військової адміністрації (ОВА) Філіп Пронін повідомив, що школярі Лохвицької громади відпочиватимуть з 21 по 27 жовтня. Учні з 21 громади області матимуть канікули з 26 жовтня по 3 листопада, а з 28 жовтня – тиждень відпочинку для школярів із 30 громад. Новогалещинська громада оголосила перерву з 30 жовтня до 6 листопада, а в Новооржицькій канікули триватимуть з 2 по 10 листопада. У шести громадах осінні канікули об'єднали з зимовими.

Кропивницький об’єднає осінні канікули з зимовими. Це пов’язано з теплопостачанням. Попередньо планується, що навчання триватиме до 13 грудня і відпочиватимуть діти до 13 січня.

Цього року школи можуть самі визначати, коли давати дітям відпочинок. Важливо, щоб протягом навчального року школярі відпочивали не менше 30 календарних днів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Канікули - це відмінна можливість гарно відпочити, набратися сил та провести час з батьками. А чим зайнятися на осінніх канікулах у кого буде така можливість, ми розповідали тут.