Відомі дати зимових канікул в Україні: коли та скільки будуть відпочивати школярі

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Навчальний рік в Україні наразі в самому розпалі, але школярам потрібен час для відпочинку та перезавантаження, тож незабаром їх чекають зимові канікули. На які дати вони припадають? Читайте в нашому матеріалі!

Найближчим часом учнів шкіл чекають найтриваліші у році канікули — зимові. Більшість державних закладів освіти подарують школярам можливість прожити 2 тижні без уроків та домашніх завдань, однак деяким пощастить відпочивати практично цілий місяць!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зазвичай початок зимових канікул припадає на кінець грудня, але точні дати визначаються навчальними закладами самостійно. Багато шкіл обирають один із двох популярних графіків зимового відпочинку:

  • З 23 грудня 2023 року по 7 січня 2024 року.

  • З 30 грудня 2023 року по 14 січня 2024 року.

Важливо відзначити, що деякі учні київських 1-х класів насолоджуватимуться зимовим відпочинком двічі. Перші зимові канікули триватимуть з 23 грудня 2023 року до 7 січня 2024 року, а другі — з 19 лютого 2023 року до 25 лютого 2024 року.

У Львові канікули триватимуть з 25 грудня до 14 січня, але деякі школи можуть продовжити їх на ще один тиждень. Учні Івано-Франківської області можуть отримати ще довший зимовий відпочинок — з 27 грудня до 26 січня.

На Закарпатті , зокрема в місті Мукачево, зимові канікули триватимуть цілий місяць — з 23 по 21 січня. Це пов'язано із відсутністю осіннього відпочинку для школярів. А у школах Житомира зимовий відпочинок триватиме три тижні — з 23 грудня по 14 січня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, яка погода чекає нас взимку. Синоптики попередили про несподіване потепління в Україні.