Як смакує Україна? Євген Клопотенко назвав найкращі українські страви, які варто скуштувати іноземцям

Їжа
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Відомий український шеф-кухар та кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився добіркою із чотирьох страв, які, на його думку, найкраще передають смак України. На диво, там немає ані традиційних вареників, ані голубців. Що ж увійшло до списку? Розповідаємо на ХОЧУ!

Своїми роздумами щодо того, як смакує Україна, Клопотенко поділився на зйомках шоу “Я люблю Україну”, що виходить на телеканалі ТЕТ. Багато людей були здивовані тим, що кулінар не назвав вареників.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Шеф-кухар зауважує, що особисто для нього Україна смакує димком, великою кількістю овочів, білими грибами та сметаною. А якщо говорити про конкретні страви, то іноземцям він радить обов'язково скуштувати сирники, борщ, форшмак і чебуреки.

Між тим, за його словами, з року в рік харчові звички українців змінюються на краще. Так, наприклад, зі святкових застіль поступово зникають майонезні салати. Їх усе частіше замінюють страви національної кухні.

Я прагну змінити харчові звички українців, а якщо бути точнішим – покращити їх. Це моя головна ціль. У мене є багато точок контролю, як я це відстежую. По-перше, це мій сайт. На сайті з кожним роком усе більше запитів на рецепти саме української кухні. Але найважливіше те, що останні 3 роки люди перестають шукати майонезні салати на Новий рік, а підбирають щось хелсі та свіже,

– зізнається Євген Клопотенко.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Він також додає, що через їжу ми пізнаємо себе та свою культуру:

Так, багато людей все ще люблять пюре, яке є французькою стравою, обожнюють котлети, що є італійською або німецькою стравою. Ми лише рухаємося до того, щоб їсти юшку, товченку та шпундру. І прийдемо до цього через років 10-15, але важливо, що цей великий шлях уже розпочато.

Раніше знаменитий український ресторатор та переможець кулінарного шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко розповів про свої фінансові витрати . Він зізнається, що близько 30 тис. грн щомісяця йде лише на водія, ще 20 - на оренду житла.

Главное фото:   instagram.com/klopotenko