Продукти будуть зберігатись тижнями: наукові поради, які врятують ваш холодильник від гнилі

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, скільки можуть "жити" у холодильнику різні салати. Тепер ділимось порадами щодо того, як продовжити життя овочам та зелені.

Є науково обгрунтовані факти, які варто знати про їжу. Про них розповіли на порталі “Гола Правда” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зелень

Листяні зелені овочі залишаться свіжими довше, якщо перед тим, як покласти у холодильник, промити їх у прохолодній воді. Якщо бачите зів’яле або знебарвлене листя - викидайте. Струсіть воду і нещільно загорніть у паперові рушники.

Обрізка моркви

Зелене бадилля на кінці морквин може бути гарними. Але воно забирає поживні речовини та свіжість у коренеплоду. Тому варто зрізати зелене бадилля перед зберіганням.

Дайте цибулі подихати

Ключем до запобігання гниття є хороша циркуляція повітря. Зніміть з цибулі поліетиленову плівку та зберігайте її в прохолодному, сухому місці.

Загорніть селеру у фольгу

Як і більшість овочів, селера майже повністю складається з води, а ще - вона чутлива до етилену. Щоб селера не в’янула, її слід щільно загорнути у фольгу і зберігати в ящику з овочами. Селера повинна зберігатися кілька тижнів.

Тримайте трави вертикально

З кінзою, петрушкою та м’ятою варто поводитись, як зі зрізаними квітами. Поставте в холодильнику банці з водою. Букети інших м’якостебельних трав, таких як базилік, можна залишити на столі.

Провітрюйте гриби

Цей продукт любить прохолоду і хорошу вентиляцію. Хорошим вибором буде пористий паперовий пакет або сіточка. Без пластикової упаковки гриби можуть зберігатися в холодильнику до тижня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці поради допоможуть тримати вміст холодильника свіжим. Також ми розповідали, як можна змусити достигнути терпку хурму.