Хитрий трюк допоможе приготувати картоплю вдвічі швидше: знадобиться секретний інгредієнт

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про помилки , через які картопляне пюре виходить несмачним. Тепер ділимось порадою, яка допоможе зварити коренеплід на гарнір вдвічі швидше.

Іноді буває, що нам потрібно швидко приготувати їжу, і стандартних 30-40 хвилин на варіння картоплі немає. Тоді в пригоді стане простий трюк. Про нього розповіли на порталі “На ПЕНСІЇ” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Час скоротиться вдвічі, якщо додати лише один інгредієнт при варінні. Це жирна складова - підійде як олія, так і вершкове масло.

Овоч звариться вдвічі швидше, а смакові якості при цьому не лише не постраждають, а навіть покращаться. Підійде як олія, так і вершкове масло, але, звісно, що у другому випадку картопля вийде ароматнішою.

На 1 кг картоплі, що вариться, буде цілком достатньо 1,5-2 столових ложок олії. Інгредієнт слід додавати на початку варіння. Жир у складі продукту створить на поверхні води плівку, яка утримуватиме тепло. Саме завдяки цьому картопля звариться набагато швидше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ця ж хитрість підходить і для приготування гороху, перловки та інших круп. Додавання жирного компоненту значно скоротить час приготування. Також ми розповідали, чим можна замінити рис в голубцях , щоб стало значно смачніше.