Чому гірчить гречка і як це виправити: геніальний трюк із водою, який допоможе все виправити

Кулінарні підказки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Гречка - чудовий гарнір, який пасує практично до всього: і м'ясо, і риба, і овочі з нею смакуватимуть просто чудово! Головне - правильно приготувати цю кашу й вчасно її посолити , адже гіркота, яка може раптово з'явитися під час приготування, здатна зіпсувати весь смак та аромат страви.

Як позбутися гіркоти у гречці, розповідає prostoway . Насправді все настільки просто, що ви будете здивовані, як самі не дійшли до цього.  Отже, запам'ятовуйте!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому гречка починає гірчити

Причин може бути декілька:

  1. термін придатності крупи вже скінчився (в такому разі з цим не вдасться нічого вдіяти);

  2. каша почала пригорати під час приготування і набралася гіркого присмаку (тут треба окрема інструкція з "порятунку" згорілої каші);

  3. ви обрали гіркуватий сорт гречки.

Про останній варіант ми і  розкажемо далі. Ситуацію легко виправити!

Як зробити, щоб гречка не гірчила

Чому гірчить гречка і як це виправити: геніальний трюк із водою, який допоможе все виправити - фото №1
Фото: freepik

Якщо ви купили "гурку" гречку і впевнені, що строк придатності не минув, допоможе спеціальна підготовка каші до варіння. Крупу потрібно залити водою, але не холодною, а окропом. Саме в такому варанті з неї вдасться вимити зайву "гірчинку" і приготована гречка не гірчитиме!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що під час смаження картоплі дуже важливо вчасно її посолити. Якщо зробити це занадто рано, замість фрі отримаєте напівварений-напівтушкований варіант, а якщо запізно - сіль не буде відчуватися одним цілим зі стравою. Натомість правильно підібраний момент гарантує ідеальний смак та хрустку скоринку!