Коли у 2024 році пекти паски: сприятливі дні перед Великоднем

Їжа
711
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

фото паски та жінки
ТСН / Коли випікають паски та фарбують яйця

Коли випікати паски на Великдень

Воскресіння Христове, або Великдень для вірян - одне з найважливіших свят. Його також вважають світлим та радісним. Щороку його дата змінюється, у 2024 році Великдень святкують 5 травня.  Ми розповідали, як та коли молитися та сповідатися на Великдень.

Свято припадає на неділю, але підготовка до нього триває чи не весь тиждень перед цим. Адже потрібно встигнути зробити безліч справ. Hochu.ua розповідає, в який день варто фарбувати яйця всією родиною, а в який - спекти ароматні паски. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли випікати паски на Великдень 2024

У неділю, 5 травня, віряни святкують Великдень. Великий четвер, який передує святу, випадає на 2 травня. Цей четвер ще називають Чистим. В цей день заведено очищати тіло та душу, а ще - прибирати будинок. Традиційно у Великий четвер відбуваються основні приготування до Великодня. Потрібно спланувати цей день так, щоб і пофарбувати яйця, і замісити тісто, і спекти паски. Якщо в один четвер це зробити не встигнете, тісто можна замісити в середу, а в четвер спекти з нього паски.

Чи можна готуватись у п’ятницю та суботу

Вважається, що саме у п’ятницю Христа розіп’яли. У цей день не радять займатися домашніми справами. Спекти паски можна у суботу, 4 травня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звісно, це загальні рекомендації, і навіть найбільші віряни можуть не встигати і робити справи, коли виходить. Також ми розповідали, які страви на Великдень готують українці.