Щоб Великдень не обернувся отруєнням: як та скільки зберігати готові паски та яйця

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

великдень яйця
5 канал / Не варто забувати про тонкощі зберігання продуктів

Як правильно зберігати паски та яйця до Великодня

Ми розповідали, як зробити патріотичні жовто-блакитні крашанки. З наближенням Великодня все більше людей замислюються не лише про те, як підготуватись до свята, а й про те, як правильно зберігати паски та яйця, щоб ці головні атрибути свята залишалися свіжими та смачними. 

Продукти мають певні терміни зберігання. Разом із ProstoWay ділимося з вами корисними порадами до Великодня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як зберігати паски

Для приготування сирної паски підійде будь-який сир, але купуйте його лише в перевірених місцях торгівлі. Що ж до дріжджової паски, то зверніть увагу на свіжість. Поверхня паски має бути сухою, а сама паска - добре пропеченою. 

Зберігайте паски на полицях, подалі від мийок та інших джерел вологи. Загорніть паски в чистий рушник або пергаментний папір. Це допоможе їм зберегти свіжість та аромат. Термін зберігання залежить від технології виробництва та кількості консервантів. 

Яйця

При виборі яєць зверніть увагу на цілісність упаковки та шкаралупи: вона має бути чистою, без посліду птаха. За можливості перевірте умови зберігання яєць у магазині. Температура на стелажі не повинна перевищувати +10°C. Зверніть увагу на термін придатності: для столових яєць він становить від 8 до 25 діб.

Зварені яйця зберігайте при кімнатній температурі не більше 36 годин. В холодильнику термін придатності продовжується.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете зберегти паски та яйця свіжими до Великодня і насолодитися святом без турбот. Ми також розповідали, чому паски тріскаються.