Ви самі псуєте смак кави: поширені помилки, через які напій виходить огидним

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чашка кави
Створено за допомогою ШІ / Так кава буде смачнішою

Секрети ідеальної кави вдома

Багато хто вважає, що по-справжньому ароматну та смачну каву можна скуштувати лише в кав'ярні. Ми розповідали, навіщо додавати корицю . Тепер ділимось секретами ідеальної кави.

Насправді приготувати чудовий напій з насиченим смаком та ароматом можна й вдома. Головне – знати кілька секретів і уникати поширених помилок. Розповідаємо про них разом із Pixelinform .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найпоширеніші помилки при приготуванні кави

Неправильне зберігання кави

Зберігайте каву в зернах. Подрібнюйте її порційно перед приготуванням. Використовуйте герметичну упаковку. Не купуйте каву про запас. Чим довше вона зберігається, тим гірше стає її смак та аромат.

Використання окропу

Не заливайте каву окропом. Оптимальна температура води для приготування кави – 90-95°C. Використовуйте френч-прес, турку або гейзерну кавоварку. Ці методи приготування дозволяють контролювати температуру води.

Відсутність добавок

Експериментуйте з добавками. Додайте до кави трохи порошку імбиру, чорного перцю, кориці, мускатного горіха або тростинного/кленового сиропу. Сіль трохи підсилює смак кави. Не бійтеся додавати молоко або вершки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, ми розповідали, що ще можна додати до кави. Дотримуючись цих простих порад, ви зможете приготувати вдома каву, яка не поступатиметься напою з кав'ярні.