Не з крабів: мало хто знає, з чого насправді роблять крабові палички

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

крабові палички
Today.ua / З чого їх насправді роблять

Секрети виробництва крабових паличок

Ми розповідали, з чого роблять локшину швидкого приготування. Тепер ділимось секретами виробництва крабових паличок. 

Річ у тім, що крабові палички, знайомі всім з дитинства, насправді не мають нічого спільного зі справжнім крабом. Як роблять крабові палички, розповідаємо разом з “Апострофом”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Що таке сурімі

Основним інгредієнтом є сурімі - рибний фарш, виготовлений з білої риби, такої як мінтай, хек або путасу. Рибу очищають від кісток, подрібнюють та промивають, щоб видалити домішки. До сурімі додають крохмаль, яєчні білки, ароматизатори та інші інгредієнти, щоб отримати однорідну масу з бажаною текстурою.

Як роблять крабові палички

Суміш закладають у спеціальні форми, які надають їй форму крабових паличок або крабових ніжок. Сформовані палички варять або готують на пару. Це фіксує форму, надає їм характерну текстуру та еластичність. Готові палички швидко охолоджують, щоб зберегти форму та текстуру. Потім їх нарізають на порційні шматочки.

Важливо розуміти, що крабові палички не містять м'яса краба. Їх назва - це маркетинговий хід, адже за смаком та текстурою вони нагадують крабове м'ясо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Однак це не заважає їм бути оригінальним і смачним продуктом, з якого готують чимало смачних страв. Приміром, ми ділились рецептом смачного салату.