Дивіться на хвіст: як не купити пересолений оселедець

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

оселедець
SHUBA / Як визначити, що риба пересолена

Ознаки того, що в рибі забагато солі

Ми розповідали, чому моряки боялись брати на борт банани. Тепер розповідаємо, як ще в магазині відрізнити оселедець, в якому надто багато солі.

Магазинний оселедець часто буває пересоленим. Разом з “Один факт” розповідаємо, як розпізнати пересолений оселедець на прилавку магазину, щоб не розчаруватися в покупці. Є три прості поради, які допоможуть вам зробити правильний вибір.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Зверніть увагу на розмір та форму риби

Переважно, жирні сорти оселедця (атлантичний, тихоокеанський) менш схильні до пересолювання. Пересолений оселедець зазвичай має щільну м'якоть. При натисканні пальцем на рибу, вона не повинна сильно деформуватися.

Огляньте хвіст

Деформація хвоста може свідчити про надлишок солі. У пересолених оселедців хвіст часто буває деформований, викривлений в одну або іншу сторону.

Перевірте зябра

Свіжий оселедець має яскраво-червоні зябра. Коричневий колір зябер свідчить про несвіжість риби. Шкірка свіжого оселедця має насичений колір (блакитний або сріблясто-сірий) та блиск.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не соромтеся ставити запитання продавцю про походження та умови зберігання риби. Також ми розповідали, навіщо додавати оцет до меду.