Відповідь може здивувати: з чого насправді роблять кукурудзяні палички

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

з чого роблять палички
Золоте зерно / З чого насправді їх роблять

Як їх роблять та з чого

Ми розповідали , як визначити , чи є черв’яки в черешні. Тепер ділимось цікавими фактами про такий популярний і бюджетний снек, як кукурудзяні палички.

Хрусткі та солодкі, вони ідеально підходять для перекусу вдома чи в дорозі. Але чи замислювалися ви, як насправді роблять ці ласощі? Детально розповідаємо разом із “ТСН”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Насправді, все просто: основним інгредієнтом кукурудзяних паличок є кукурудзяне борошно або кукурудзяний крохмаль. Отриманий кукурудзяний порошок – це лише основа. 

Щоб палички мали приємний смак та аромат, до нього додають інші інгредієнти:

  • Цукор або цукровий сироп – для солодкого смаку.

  • Сіль – для балансу смаку.

  • Екстракт ванілі або какао – для аромату.

  • Ароматизатори та барвники – для різноманітності смаків та кольорів.

  • Консерванти – для продовження терміну зберігання.

Деякі виробники додають до кукурудзяних паличок різноманітні спеції, наприклад, часник, паприку, орегано, цибулю. Це робить смак ласощів більш цікавим та насиченим. Іноді до складу кукурудзяних паличок входить молоко, що робить їх м'якшими та надає вершкового смаку, та яєчний порошок. 

Як роблять кукурудзяні палички?

  1. З кукурудзяного борошна, цукру, солі, спецій та інших інгредієнтів готують тісто. Тісто пропускають через спеціальні форми, надаючи йому форму довгих паличок.

  2. Палички випікають у духовці або обсмажують у фритюрі. Готові палички охолоджують і фасують.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кукурудзяні палички – це не лише смачний, але й доступний снек. Їх можна їсти просто так, додавати до йогурту, морозива або використовувати як інгредієнт для приготування десертів. Також ми розповідали, чому в давнину моряки боялись бананів.