Розкрили секрет огидної їжі на борту літака: виявляється, річ не в стравах, а у вас

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

їжа в літаку
Чому обіди в літаку не мають смаку. Фото: travelguys.fr

Чому в польоті їжа несмачна

Ми розповідали, яка помилка псує каву. Але найпростіший спосіб випити погану каву - зробити це в літаку. Багато хто з нас помічав, що смак їжі в літаку сильно відрізняється від того, до чого ми звикли на землі. Багато хто звинувачує авіакомпанії - мовляв, вони не стараються з обідами. 

Але насправді все цікавіше. Це не їжа несмачна, а наші рецептом змінюють своє сприйняття. Чому так відбувається, розберемося разом із TravelGuys.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому наші смакові рецептори "відпочивають" в польоті?

Низька вологість в салоні літака негативно впливає на наші слизові оболонки, в тому числі і на смакові рецептори. А ще дуже вагомий фактор - зміна атмосферного тиску. Саме вона найбільше впливає на наше сприйняття смаку і запаху.

Як покращити смак їжі в літаку?

Секрет - у правильному виборі їжі. Вибирайте гострі  та насичені страви. Спеції і прянощі допомагають посилити смак їжі. Якщо їжа все одно здається прісною, попросіть сіль, перець або інші спеції. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Повністю уникнути втрати смаку в польоті неможливо. Головне – підійти до вибору їжі в літаку свідомо і бути готовими до того, що вона може відрізнятися від того, до чого ми звикли на землі. Також ми розповідали, як ще в магазині перевірити якість консерви.