Просто танутимуть у роті - капуста, з якої голубці виходять найніжнішими

Кулінарні підказки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

 Кожна господиня має свої рецепти приготування смачних страв. М'ясо за дивовижними рецептами, екзотичні салати та незамінна піца, проте є страви, які не набридають з часом. Одними з найулюбленіших у кожній сім'ї є голубці. Смак у різних господинь відрізнятиметься, навіть, якщо приготований за одним рецептом, та й капусту підготовлюють різними способами.

Начинка може бути різноманітною: фарш з рисом або чистий, пшоно з грибами, рис з м'ясом і овочами, але найголовніше - правильно обрати і підготувати капусту для загортання. Адже, якщо взяти з пізніх сортів, то тушкувати доведеться годинами. Та й варити листя капусти треба обережно, переварите лишню хвилину і воно розлазитиметься у руках.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо дозволяє сезонність, на голубці краще обирати сорти молодої липневої чи серпневої капусти. Також, для цієї страви ідеально підходить савойська. Зараз кухарочки почали використовувати для завертання листя пекінської капусти. Лише вибирайте невеликого розміру, без жовтизни.

Просто танутимуть у роті - капуста, з якої голубці виходять найніжнішими. - фото №1

Підготувати листя капусти можна без варіння. Для цього відділіть листя, зріжте товстіші виступи, де є потреба, покладіть у пакет і зав'яжіть, лишаючи місце для повітря. Тоді на кілька хвилин помістіть у мікрохвильову піч. Для савойської і пекінки вистачить 2-4 хвилини, білокачанній потрібно більше часу - 5-8 хвилин. Дайте охолонути і розпочинайте загортання. Тоді тушкувати декілька годин не доведеться. Голубці просто танутимуть у роті.

Досвідчені господині радять, якщо готуєте у мультиварці, то спочатку страву протушкуєте, а потім  поставите на 30 хв випічки. Голубці стануть м'якими і смачними.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пробуйте різні варіанти, експериментуйте, створюйте свої власні рецепти. Кухня - ваша сцена, а найкращими глядачами і вдячними дегустаторами завжди лишається сім'я. До речі - прибрати на кухні після готування можуть і чоловіки.