Зберігайте з розумом: як зберігати лимони, щоб довго не псувалися 

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно обирати авокадо для суші . Тепер ділимось порадами з коректного зберігання таких популярних цитрусових, як лимони.

Купуючи фрукти в магазинах, ми прагнемо якнайдовше зберегти їх свіжими. Існує декілька способів, які допоможуть захистити лимони від висихання та псування. Про них розповіли на порталі “Апостроф” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найпопулярніший метод - загорнути лимон у пергамент. Так цитрусові у відділенні для фруктів у холодильнику можуть зберігатись до тижня.

Цілі лимони можна зберегти ще довше, для цього використовують метод із водою. Плоди складають у банку та заливають холодною водою. Лимони не повинні лежати надто щільно. Що два дні воду треба зливати і заливати нову.

Для третього способу знадобиться свічка. У велику стерилізовану банку складаємо цитрусові та встановлюємо всередині маленьку свічку. Запалюємо її та щільно закручуємо кришку. Вогонь прибере весь кисень, і це продовжить життя лимонів.

Також зберігати лимони радять у піску. Для цього способу беруть ящик і викладають на дно висушений пісок шаром у приблизно 3 см. Плоди загортають у пергаментний папір і кладуть у ящик. Зверху засипають ще шаром піску.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також для зберігання можна застосовувати віск. Розтоплений матеріал тонким шаром наносять на лимони. Також ми розповідали про трюки, які допоможуть смачніше приготувати печінку .