Вдалі дні для квашення капусти: коли робити заготовку у листопаді

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми ділились смачним рецептом квашеної капусти . Тепер розповідаємо, які дні у листопаді будуть сприятливі для приготування цієї заготівлі.

Квашена капуста - це справжнісінький український суперфуд. До того ж, її зовсім не складно приготувати. Наші пращури вірили у те, що певні господарські роботи будуть вдаватися краще, якщо робити їх у дні, сприятливі за місячним календарем. Нібито тоді і капуста вийде вдалою і добре зберігатиметься. Разом з “РБК-Україна” розповідаємо, коли краще квасити капусту у листопаді.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли квасити капусту у листопаді 2023 року

Вірити у зв’язок капусти з фазами місяця чи ні - справа ваша. Але цей спосіб планування робіт допомагає краще організувати свій графік та запланувати заготівлю продукту. Точно не стане гірше, якщо ви будете готувати їх відповідно до фаз Місяця.

Квашену капусту не варто готувати в такі періоди:

  • повня - капуста може стати прісною і м'якою

  • молодик - продукт може вийти кислим і погано зберігатися

  • на спад місяця – овоч може не дуже добре просолитися

Є і сприятливі дні для квашення та маринування капусти. У листопаді 2023 року цей період складає з 16 по 29 листопада. Ідеальні дні для того, щоб планувати заготівлю - 21 та 22 число.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Крім того, народні прикмети радять займатися квашенням у хорошому настрої. Також дуже важливо в період, коли капуста ферментується, правильно її проколювати. Ми розповідали, як це зробити .